Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Търсят се 49 милиона за рак - тази неделя в bTV Репортерите

Как са харчени парите за лекарства за рак ще разкрие репортерът Рада Домусчиева тази неделя, 20 март, в bTV Репортерите. Зрителите ще разберат отклонени ли са наистина 49 милиона лева за лекарства за онкоболни в периода 01.01.2006 г. - 31.12.2009 г., похарчени ли са за дограми и заплати на чиновници и какво е ремонтирано с тях. Позициите на министрите на здравеопазването от настоящото и предишното правителство са категорични и единодушни срещу констатациите на Сметната палата, а общата оценка е „кощунство и манипулация”.

От репортажа ще стане ясно и има ли в момента „листи на чакащи” за скъпоструващи лекарства, колко струва един курс на лечение, могат ли онкоболните сами да купят лекарствата си и кой е този, който преценява за кого ще има животоспасяващи медикаменти и за кого - не.
bTV Репортерите ще покажат и позициите на защитниците на правата на болните от рак, лекарите-онколози и историята на една пациентка, която и след смъртта си съди държавата за това, че не й е осигурила полагащото й се по право качествено лечение.