Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Денят след утре

Неделя, 20 март, 19:30 ч.
Тема: Денят след утре
автор: Олег Иванов

 

В продължение на няколко безкрайни мигове трус с магнитуд 9 разтърси Япония. Вълни с височина над 10 метра се устремиха към източното крайбрежие и сравниха със земята цели селища. Жертвите са хиляди. Трусът премина, разбунтувалата се вода се прибра в океана, но японците така и не могат да се събудят от чудовищния кошмар.

Освен неописуемите разрушения, бедствието донесе на Страната на изгряващото слънце ядрена заплаха, каквато светът се опитваше да се самоубеждава, че не може да има след трагедията от Чернобил. Но ето че охлаждащите системи на 40-годишната АЕЦ Фукушима бяха повредени. Температурите и налягането в реакторите скочиха, последваха няколко взрива и пожара, предпазните стени се пропукаха и изтичането на радиация вече е факт.

Сериозен инцидент, катастрофа или дори апокалипсис са сред прогнозите за последствията. А надеждите, че ще се разминем с най-лошото се стопяват с всеки изминал ден. Какво очаква японците, а и целият свят в деня след утре, ако Чернобил се повтори 25 години по-късно? Страшен въпрос с още по-страшна липса на отговор...

Нова телевизия