Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Над 550 студенти от Техническия университет ще се обучават в лаборатория за работа с интернет от ново поколение

Над 550 студенти от Техническия университет ще се обучават в лаборатория за работа с новия интернет протокол от шесто поколение (IPv6). Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов при представянето на техническото оборудване днес.

То е инсталирано в Факултета по компютърни системи и управление като продължение и втора фаза на Проекта “6Deploy” на Европейската комисия.

Теоретично, изчерпването на адресите в сегашната версия на Интернет протокола ще се случи между 2011 и 2013 година, каза Първан Русинов. Затова има препоръка на Европейската комисия за постепенно преминаване към нов протокол с повече адреси в световната мрежа. Новите компютри и сървъри, продавани от големите производители, вече са съвместими с IPv6. Администрацията и фирмите трябва да обучат мрежовите си специалисти, за да бъдат подготвени.

При дистанционна форма на обучение българската лаборатория може да подготвя студенти от други факултети и висши училища, както и представители на бизнеса. Тук на първо време могат да бъдат обучени безплатно и ключови ИТ служители от държавната администрация, каза в заключение заместник-министърът.