Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

На истинския мъж е посветено първото предаване „Метрополис”

Чрез екрана на Нова ТВ зрителите не просто ще приемат на гости водещия Живко Константинов , а ще бъдат в основата на различните епизоди…
За брака, ходенето по срещи, секса, раздялата, смъртта, проституцията и много други общочовешки теми ще стане въпрос в първите 12 епизода на „Метрополис” – предаването, което започва на 15 март и ще се излъчва всеки вторник от 20:00 ч. по Нова ТВ.

Зрителите ще имат уникалния шанс да се потопят и да разгадаят тайните на непознати места и различни култури, да прекрачат всички граници с помощта на 70 кореспонденти от шест континента.

Водещият Живко Константинов, познат и като един от репортерите на „Календар”, ще разкрива как мислят и живеят нашите 7 милиарда съседи в различните точки на планетата, но винаги ще се връща в България с родни истории.

В рамките на един час „Метрополис” ще ни води на околосветско пътешествие, за да разберем дали макар и различни ние българите не си приличаме с кенийци, бразилци, французи, китайци, никарагуанци… Защото „Метрополис” е не просто шоу, а и едно задълбочено проучване на приликите и разликите между културите в света.

В различните епизоди ще научаваме за неочаквани аспекти от културите на планетата и ще срещаме безброй обикновени граждани, точно като нас. Първото предаване е посветено на истинския мъж – какъв е той в Кения, Бразилия, Никарагуа, Афганистан, САЩ, Колумбия и Пакистан, какъв е у нас и защо според някои се олицетворява с мафиот. Оказва се, например, че ние българите обичаме да командваме жените си като африканците от племето туркана и, макар и да не си го признаваме открито, да си „стара мома” у нас е почти толкова лошо, колкото и в Индия...

Интересното в „Метрополис” е, че чрез екрана на Нова ТВ зрителите не просто ще приемат на гости Живко, а ще бъдат в основата на различните епизоди. Водещият е готов да откликне на всяка една интересна история и да преброди цяла България, за да забие емблематичният габър на „Метрополис” във всяка една махала, стига там да има интересна история.

Оригиналният формат на „Метрополис” е по идея на датския обществен канал VPRO и неправителствената организация “Hivos”, като всяка отделна история се прави от местни филмови продуценти, които правят собствени видео репортажи от мястото, където живеят по разнообразни теми и проблеми като наднорменото тегло и живота на 15-годишните момичета, правосъдие, изгнаничество и имитатори на Елвис. Всяка седмица те представят глобалната картинка и визия на един общозначим въпрос. Сравнявайки техните различни истории, човек може да открие изненадващи прилики и разлики между хората и културите в цял свят. „Супернова медия” е продуцент на шоуто в България.

Нова телевизия