Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

50-годишен хит на Челентано звучи в студиото на „Минута е много”

Песента „24 000 целувки” на легендарния Адриано Челентано в изпълнение на детския хор при Националния учебен комплекс по култура в София ще огласи студиото на „Минута е много” тази събота. Реверансът към хита, който преди 50 години печели второ място на световноизвестния фестивал

„Сан Ремо”, е по повод посветеното на Италия издание на предаването.В началото на 2011 г. телевизионното състезание обяви новата си идея – да представя културата, обичаите и традициите на различните етноси и националности, които съжителстват мирно на територията на България. Поредното издание на „Минута е много” обръща специално внимание на страната от Апенините точно когато тече карнавалът във Венеция. Характерно за него е, че всички излизат маскирани по улиците и се събират, за да пеят и танцуват. Типични са големите процесии с характерни носии, традиционни карнавални фигури и карикатурни образи. Забавлението е без граници, защото, както казват италианците: "През Карнавала са позволени всички шеги".
Зрителите ще станат свидетели и на поредния „сблъсък” на знанията на трима претенденти за победа в състезанието - победителят в миналото предаване Васил Митовски с темата Хималайски експедиции, Иван Миланов – с тема Италия и Йото Гайдарски, чиято тема е Измерителни уреди. Някои от най-любопитните въпроси, на които ще отговарят, са: Защо на фигуристите не им се завива свят при пирует? Кой американски режисьор развива със свои приятели през 1995г. сюжета на необичайния спектакъл „Четири стаи”, който се играе сега в театър „София”? До къде лети полярната рибарка за зимното си обиталище, където остава два месеца?
Шампионът печели много интересни книги, ваучър за покупка по избор в магазините на Търговския център «Галакси» в София на стойност 15 000 ст. и уикенд за двама в хотелския комплекс “Кипарис Алфа” в Смолян. Награди са предвидени и за зрителите – 100 лв. за късметлията сред авторите на въпроси към състезателите във втори кръг и мобилен телефон за зрител, чийто въпрос е зададен в трети кръг на играта.