Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Министър Цветков откри два компютърни кабинета в гимназията по жп транспорт „Никола Корчев”

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков откри днес два компютърни кабинета в Професионалната гимназия по железопътен транспорт «Никола Корчев»,

София.В двете зали учениците ще се подготвят по професионални програми за изчертаване на конструкциии за управление на влак чрез електронен симулатор. Оборудването в залите е от Министерство на образованието и науката и от спонсорски дарения. МТИТС дари десет компютърни конфигурации.

Министър Цветков приветства учениците с думите: „Ние сме поели ангажимент да развием българската железница и да я превърнем в стабилна и модерна компания, но без квалифицирани кадри, това не може да се случи. Вярвам, че след няколко години вие ще сте сред първите, които още започнат професионалния си път в една стабилна и модерна железница и заедно ще изготвим стратегия за развитие на железопътния сектор”.

Убеден съм, че когато вие завършите, железничарската професия ще бъде по-привлекателна и по-перспективна, добави министър Цветков.

Директорът на ПГЖПТ „Никола Корчев” инж. Йорданка Станчева коментира, че министър Цветков е първият министър на транспорта, който от създаването на училището пред 46 години го посещава. Професионалното училище е подготвило повече от 1000 специалисти в железопътния транспорт.

Учениците закичиха министър Цветков с мартеница и му подариха колаж с негова снимка.