Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

БЪЛГАРСКИТЕ В ИСПАНИЯ НЕ ЗНАЯТ НИЩО ЗА ОБСЪЖДАЩИЯ СЕ ЗАКОН ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩНОСТИ

Сдруженията и асоциациите на българите в Испания не са запознати с проектозакона за българските общности и никой не им го е предоставял за обсъждане.

Това стана ясно от работните срещи и разговорите, които председателят на ПП „Другата България” Божидар Томалевски проведе в Испания от 18 до 21 февруари т.г. с представителите на най-многобройната българска емигрантска общност.
Според информация публикувана през миналата седмица в някои централни ежедневници, в подготвящия се проектозакон за българските общности зад граница се предвижда сънародниците ни да имат омбудсман за жалби и предложения. Посочено бе също, че предложенията за закона са обнародвани и се обсъждат от българските общности по света.
На срещата с г-н Томалевски, представителите на българските органицазии в Испания изразиха своето безпокойство от факта, че нямат информация за подготвяния закон, че отново се работи без да е проведен широк обществен дебат, че от мнението на българите зад граница никой не се интересува.
Сънародниците ни изразиха мнение, че и този път се бърза със създаване на поредния закон, непосредствено преди изборите и упълномощиха председателят на ПП „Другата България” Божидар Томалевски да проведе срещи с отговорни представители на изпълнителната и законодателна власт у нас, за да получи повече яснота по проектозакона, а след това да информира организациите на българите в Испания за резултатите от разговорите.