Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Непреклонните на братя Коен открива Берлинале 2011

Със специална прожекция извън конкурсната програма, филмът на Братя Коен открива престижния филмов фестивал днес. На пресконференцията за началото на Берлинале се появиха освен режисьорското дуо, също Джеф Бриджис, Хейли Стейнфелд и Джош Бролин.
Базиран на новелата „True Grit” на Чарлс Портис,

филмът на братя Коен е втора екранизация след оригинала с Джон Уейн от 1969г., за която роля той взима първия си и единствен Оскар. Според критиците лентата на ексцентричния режисьорски тандем Коен е по-близко до произведението на Портис, разказано през очите на четиринадесет-годишната Мати Рос (Хейли Стейнфелд). Тя е твърдо решена да намери и накаже убиеца на баша си - страхливеца Том Чейни (Джош Бролин). Осигурявайки си подкрепата на винаги готовия за бой пиян шериф Рустър Когбърн (Джеф Бриджис), тя потегля с него – въпреки неговите възражения – на лов за главата на Чейни. Пролятата кръв на баща й я задължава да преследва убиеца му през територията на индианците и да го открие и залови преди тексаският рейнджър Ла бийф (Мат Деймън) да го хване и отведе в Тексас за убийството на друг човек.
В началото на февруари стана ясно, че „Непреклонните” е номиниран за 10 награди Оскар. Сред категориите са Най-добър филм, Най-добра мъжка главна роля за Джеф Бриджис, Най-добра поддържаща женска роля за Хейли Стейнфелд, Най-добър режисьор за дуото Джоел и Итън Коен и още 6 номинации.
Ролята на Мати Рос е първа в киното за младата актриса Хейли Стейнфелд, но тя вече спечели овациите и признанието на критиката. В компанията на Бриджис и Мат Деймън и под режисурата на братя Коен тя има реалните шансове да грабне наградата на филмовата академия с дебюта си.
С невероятния си подход и режисьорско майсторство, двамата братя умело въвличат тримата герои в поредица ситуации, изпълнени с хумор и екшън. Въпреки, че тежестта на филма пада върху плещите на пълен новак, Хейли Стейнфелд, успява да превърне силата, търпението и куража на героинята-разказвач на романа Мати Рос в пълнокръвния образ на необикновено дете, което не крие мнението си и е непреклонна в решенията си. С твърдостта и решимостта на възрастен тя тръгва по петите на престъпника (Джош Бролин), убил баща, й заедно с Рустър Когбърн (Джеф Бриджис) и тексаският рейнджър Ла бийф (Деймън).
Специално за българската „Нощ на оскарите” на 27 февруари в Cinema City София, ще има VIP прожекция на филма, за която феновете на братя Коен могат да спечелят покана в сайта на киното.
Българската премиера на филма е на 25 февруари 2011 г., а повече любопитна информация за заглавието ще намерите на Фейсбук страницата на филма на адрес www.facebook.com/Nepreklonnite и на сайта на Форум Филм www.forumfilm.bg.