Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Честит рожден ден автомобил!

На 29-и януари, се чества рожденият ден на автомобила и неговата 125-годишнина. Става дума за първият автомобил на Карл Бенц, един от основателите на Daimler-Benz. До обединението си с американската корпорация Chrysler през 1998-а компанията Daimler AG носеше историческото си име Daimler-Benz,

но след това настъпи сериозна епоха на преобразувания.На тази дата и ние се присъединяваме към поздравленията с адрес Daimler AG. Честит рожден ден автомобил!

По случай 125-летието на първия автомобил на Карл Бенц концернът Daimler прие решение да направи сериозен подарък на работниците и служителите си, учредявайки поощрителен фонд от 125 млн. евро, от който ще бъдат изплатени премии на всеки от 260 000 сътрудника на концерна в целия свят. "Нашите успехи зависят преди всичко от сътрудниците ни, от техните знания и постижения. И имаме намерение винаги да поощряваме стремежът им към все по-високи резултати" - отбелязва председателят на управата на Daimler д-р Дитер Цетче.

Премиите ще зависят от стажа и в по-голямата си част ще са в размер на 1000 евро. Освен тях ще получат още по 3150 евро всички "ударници на производството". В момента основните производствени мощности на Daimler са съсредоточени в Германия, където концернът има над 165 000 сътрудника.