Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Виена черпи предколедно в местни заведения

Община Виена и Виенската стопанска камара започват кампания за предколедна подкрепа на местния бизнес. Те призовават: Пазарувайте във Виена и получете ваучери за посещение в ресторанти и кафенета! Тази година, дори в навечерието на Коледа, виенските магазини на дребно и заведения за хранене отново са особено силно засегнати от пандемията.

Затова Община Виена и Виенската стопанска камара обявиха кампания под мотото "Коледна почерпка" за подкрепа и на двата сектора.
Кой може да получи коледна почерпка?
Всеки, който закупи нещо в някой от виенските магазини на 18 или 19 декември, ще получи специална „коледна почерпка“: На всеки, пазарувал през този уикенд в някой виенски магазин, ще бъде даден ваучер на стойност най-малко 50 процента от сумата по касовата бележка, но максимум 100 евро на човек. Сумите ще бъдат дадени под формата на добре познатите вече виенски ваучери за посещение в ресторанти и кафенета. "Коледната почерпка" се финансира в равни части от Общината и Виенската стопанска камара. В рамките на кампанията ще бъдат раздадени на ваучери на обща стойност четири милиона евро.
С тези ваучери Виена иска да благодари на виенчани, които изтърпяха още един локдаун, но подкрепиха това трудно решение и показаха грижа за своето и за чуждото здраве. "Виенската почерпка" е знак на признателност към търговците, ресторантьорския бизнес и всички, които досега отлагаха коледното пазаруване. Да се поддържаме, да се уважаваме и да показваме солидарност – това е не просто виенската рецепта за преодоляване на корона кризата, но и за посрещане на Коледа по здравословен, безопасен и спокоен начин, каза кметът на града д-р Михаел Лудвиг.
Снимка: Hans Strunz