Банер
Рожден ден със сладоледена торта във винския зоопарк

Децата обичат шоколадова торта за рождения си ден. А белите мечки?Бялото мече Финя в зоопарка Шьонбрун обича да си хапва пъпеши, моркови и сьомга. Служителите знаят това и подготвиха специална изненада за Финя по случай първия ѝ рожден ден днес.

Те направиха сладоледена торта за Финя, като замразиха любимите ѝ лакомства, а най- отгоре тортата беше покрита със сьомга. Служителите описват Финя като много игрива и любопитна. Разбира се, тя отпразнува рождения си ден заедно с майка си Нора, която предпочете парчетата сьомга, а Финя с удоволствие си хапна от останалата част от тортата. Тя получи и много играчки за празника, с които веднага се хвърли в басейна.
Финя е родена на 9 ноември 2019 г. При раждането си тя тежеше около 100 грама и беше голяма колкото морско свинче. Днес малкото мече се е развило добре и вече тежи около 120 килограма, което наполовина от теглото на майка ѝ. Финя е първото бяло мече, родено във Виена от 12 години насам и вече е покорила сърцата на посетителите. Името ѝ е избрано след конкурс, в който бяха предложени цели 20 964 имена. Служителите в зоопарка избраха Финя, което на келтски означава бяла и красива.
Снимки Daniel Zupanc