Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Болница за плюшени мечета отваря врати на 12–ти декември за три дена

Плюшени играчки и кукли в операционната зала, на рентген или компютърна томография: инициативата "Болница за плюшени мечета" има за цел по формата на игра да освободи децата от страха им при посещение на лекар или болница.

На 12–ти декември във Виена за 16-та поредна година отваря врати "Болницата за плюшени мечета". Инициативата е съвместен проект на Медицинския университет във Виена, Австрийската асоциация на студентите, Лекарския съюз и Съюза на фармацевтите в Австрия. Поради големия интерес през последните години, този път болницата за плюшени играчки, ще работи не два, а три дни до сряда, 14.12.2016 в Лекарския съюз във Виена. Часовете преди обед са запазени за записали се училищни групи, а следобедите могат да дойдат всички деца , които искат доведат на преглед или лечение играчките си. "Болничният престой" трае около един час и е подходящ за деца между четири и осем години, а входът е безплатен.
В ролята на доктори за плюшени играчки ще влязат 50 студенти от Медицинския университет на Виена. Последователността на различните процедури отговаря на действителността в болницата - от приемането до изписването на "пациентите". В болницата ще работи и стоматологична клиника, а спешните случаи ще бъдат приемани в бърза помощ. За операциите има на разположение допълнителни плюшени играчки, които могат да бъдат отваряни и отново зашивани. Децата не само съпровождат своята играчка, но и действат като асистенти на лекарите.
В "Болницата за плюшени мечета" децата опознават по формата на игра сложните процеси в едно болнично заведение и по-късно, при истинско посещение в болницата или при лекаря, те могат да се върнат към този положителен опит и да приемат много от това, което се случва там, без страх, твърдят организаторите. Това помага както на децата и на родителите им, така и на лекарите. Благодарение на това, че децата придружават своите плюшени играчки лично и даже помагат при лечението им, те научават какво точно се случва и се убеждават, че посещението при лекар не е толкова страшно, колкото са си представяли, съобщи Ойроком-ПР.
Медицински университет във Виена
Медицинският университет във Виена е най-голямото медицинско учебно заведение в немскоговорящите страни, където в момента учат около 8000 студенти. С 5500 служители, 27 университетски клиники и три клинични института, 12 теоретични медицински центрове и множество високо специализирани лаборатории, той е една от най-значимите водещи изследователски институции в Европа в областта на биомедицината.
Съобщи: Тони Титянова
Снимки: MedUni Wien/A. Kawka