Банер
Първи фестивал на сладоледа във Виена - сладоледени специалитети на 35 000 кв.м.

Красивият парк в центъра на Виена, Бурггартен, се превърна в сцена за Първия фестивал на сладоледа и райско кътче за всички любители на леденото изкушение през август. Сладоледени специалитет от цял свят се предлагаха на площ от 35 декара. Организаторите бяха помислили и за много други кулинарни изненади и на феста - имаше по-пикантни ястия, а и ледени питиета.

Идеята за провеждането на феста идва от САЩ и се радва на популярност по цял свят, а тази година най-после и Виена се включи в проекта. До момента във фейсбук има 10 000 потвърждения за участие, а 46 000 са заявили интерес към проявата. 14 производители на сладолед от Австрия и Германия предлагат продуктите си. Заедно с традиционния шоколадов, ванилов и ягодов сладолед има и сладоледи за вегани, без лактоза и за диабетици. Мястото за провеждане на фестивала е избрано специално заради удобното местоположение, връзките му с обществения транспорт и заради естествената прохлада под дърветата в парка. Прогнозата за времето бе изключително благоприятна за ядене на сладолед.
Любопитното е, че във Виена има още 159 кафенета със сладолед, които отварят врати само в летния сезон, и празнуват цяло лято феста на сладоледа.
Снимки: EurocommPR, Schaub-Walzer