Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

БЪЛГАРСКИ КВН В ОДЕСА - ФИНАЛ

На 27 април 2011 г. в столицата на хумора в Украйна – гр. Одеса ще се проведе финалът на българския КВН (Клуб на Веселите и Находчивите - състезание, в което отбори, състоящи се предимно от студенти, се състезават по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки и други).
Това е най-очакваното хумористично мероприятие сред българската общност в Бесарабия, което ще е на тема "Къде се е чуло и видяло?". Традиционно за КВН, играта ще бъде започната с „Приветствие” под наслов „"Дойде гост, развали пост". За втория конкурс - „Загрявка” - участниците ще разполагат с тридесет секунди, за да коментират снимки, които ще бъдат подготвени от

председателя на журито. Конкурсът ще бъде СТЕМ (Студентски театър на естрадни миниатюри) на тема: „Слепия не вижда, глухия наддава”. Особенността на този конкурс е, че на сцената едновременно могат да присъстват само трима души. Финалният конкурс е „Музикално домашно задание" с тема "Един дзяпа, друг лапа...". Отборът-финалист ще получи награда – почивка в България за всички участници.
Първата в историята на Украйна игра на Бесарабската лига КВН бе организирана през м. декември 2010 г. от Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна” и Българския младежки клуб „Актив”. На първата четвърт на финала бяха представени пет отбора „Сляпа уличка”, „Троянски коне”, „Наш`те хора”, „Крепкий орешек” и “Диветлийски гламур”. Участниците на отборите са бесарабски българи, учащи и живеещи в Одеса. Темата бе „Мечтите се сбъдват”. Всички конкурси бяха наситени с невероятни хумор и подигравки, характерни за бесарабските българи. Изпълненията впечатлиха не само препълнената зала, но и журито. Първото място тогава зае отборът на капитан Иван Телпис – „Диветлийски гламур”. Като изключение жюрито предостави шанс всички отбори да продължат да се състезават за „Купата на Конгреса на българите в Украйна” в полуфинала.
Полуфиналът с тема „Старите традиции” се проведе през м. февруари 2011 г. Симпатиите на жюрито този път бяха спечелени от отбора "Троенски коне" с капитан Петър Дудуш. Заедно с отбора "Троенски коне", във финалната игра ще участват "Наш`те хора" и "Дивитлийски гламур".