Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Д-р Антония Първанова с нова инициатива за отмяна на визите за българи за САЩ и Канада

Д-р Антония Първанова изготви и внесе в Европейския Парламент днес нова писмена декларация, с която се призовава за отмяна на визовите изисквания на САЩ и Канада за гражданите на ЕС от България, Румъния, Чешката република, Полша и Кипър.

В декларацията се настоява още Европейската комисия, както и Съвета на министрите на ЕС да увеличат политическия натиск срещу правителствата на двете държави за постигане на еднакво третиране на всички граждани на Общността.

Декларацията е продължение на приетия вчера в ЕП документ, целящ възстановяването на безвизовия режим между Канада и Чехия, след като Отава едностранно въведе визови изисквания през 2009г. Д-р Антония Първанова изрази удовлетворение от взетите от страна на ЕС мерки, които очевидно ще бъдат от полза и за българските граждани.

"Приветствам приемането на Декларацията, с която се надявам, че ще изпратим силен сигнал до останалите европейски институции и Канадското правителство, за честно и недискриминационно отношение към гражданите на Чешката република, желаещи да посетят Канада", заяви българският евродепутат. Тя обаче допълни, че не трябва да се спира дотук, а да се продължат усилията за отмяна на визите не само за една държава членка, а за всички граждани на ЕС.

"С новата Декларация ще изпратим ясно послание от страна на Европейския Парламент и се надявам, че ще бъде подкрепена от всички мои колеги", каза д-р Първанова и заяви, че е много сериозно ангажирана да продължи да води инициативите и защитава каузата за отмяна на визовите ограничения.