Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...
Живо агне бе наградата на празника „Великден в Драгоман“

По десетилетна традиция драгоманци и гости на града посрещнаха празника в навечерието на Великден с всенародно веселие и томбола на сцената пред Народно читалище „Драгоман 1925“. С песните на женската вокална група „Чепънка“ с художествен ръководител Росен Димитров започна концертът, открит от председателката на читалището Албена Дончева.

Асистенти в томболата, на която се разиграха великденски подаръци – козунаци, кошници с яйца и други сюрпризи за тържествената трапеза, бяха деца от публиката, като невръстният Калоян бе най-големият късметлия и спечели 3 от жадуваните подаръчни комплекти. Най-очакваният момент бе изтеглянето на голямата награда – живо великденско агне, което отиде в дома на Ради.
След 15 певици от ВГ „Чепънка“, които пропъдиха лошото време с песента „Петър си либи хубава Яна“ присъстващите аплодираха възстановката на Група за местни традиции „Драгония“ и изпълнението на певицата Георгия Райкова.
„Предстои ни да посрещнем нашите приятели от Западните покрайнини в скоро време на единствения фестивал, който се провежда от двете страни на границата „Нишавски хоровод“. От 2001 г. откакто е неговият дебют, досега са излъчени над 200 колективни и индивидуални лауреати от България и Сърбия“, сподели секретарят на НЧ“Драгоман 1925“, който е художествен ръководител и на фолклорен ансамбъл „Драгоманче“.
Тази година МФФ „Нишавски хоровод“ ще се проведе на 13-14 май в Цариброд и на 21 май в Драгоман. А идвайки в Драгоман, където със златни букви е написана една от най-героичните епопеи в българската история, можете да се полюбувате на интересни природни и исторически забележителности, останали от неолита, от тракийско време и племето мелди, от римската епоха и станция „Мелдия“, когато по Вия Милитарис са преминали не един от римските императори.
Антоанета Титянова