Банер
Пророчествата на Станка Ангелова: Какво ни очаква през 2017? Нов цикъл започва у нас и в световен план

2017 година e под вибрацията на 1, което означава навлизане в нов етап - важна повратна точка, която може да доведе до дълбоки и трайни промени в начина на живот, в потребление и производство. В Таро цифрата 17 е свързана с аркана Звезда – символ на надеждата и шанс за бъдещето. Числото 17 се редуцира на 8 в нумеролотгията, отговаряща за правосъдие, финанси, за смъртта и прераждането.

Очаква се през 2017 г. да се увеличат трудностите, да се повиши икономическото и социалното разделение, причинени от криза – политическа. Нови изненади (добри и лоши) могат да се очакват в края на зимата, през пролетта и през ноември. Много често дилемата през годината ще бъде или всичко, или нищо - няма да е наполовина.
Юпитер, планетата на еволюцията, прогреса, на растежа, благополучието и хармонията, през годината ще покаже по-рядко тези свои полезни страни. По-скоро ще провокира излишества на енергии за раздяла и конфронтация, която ще разтресе институциите, за което влияе още транзита на Плутон (унищожаване, мутация) в Козирог (знак на фондамента и на институциите), подсилена от Уран (революция, преобръщане) в Овен (бърз и импулсивен). Тоест процесите - политически, военни, институционални и икономически ще стават рязко и неочаквано.
През 2017 г. можем да очакваме разпад и раздели, замразяване на желанието за ускоряване на процеса на глобализацията, започнал в миналото под влияние на Плутон в Стрелец (интернационален знак) в средата на 90-те години.
Вмсто това ще излезе на преден плън постепенното връщане към стари ценности, към традиционното (което не винаги е добро), към всякакви популистки патриотични, националистични и протекционистки идеи и движения.
Ще продължи процесът на съзидателно разрушение на традиционния свят и управление, които не желаят да отстъпят, но под влияние на Плутон - планета на властта, която остава в Козирог (знак на традиции и родови ценности), този процес продължава.
Страните ще се разделят , за да се обединят отново
Oт няколко години се наблюдава възраждане на силите за суверинитет, патриотични, антиглобалистични и противоевропейски движения, желание за по-федерален ЕС. Политическите партии нищо не значат, обединяват се партии и движения, които са на една идейна вълна, въпреки че са напълно различни. Това идва от дисонанса на Нептун в Риби (неясна и объркана ситуация). Социологическите агенции и големите медии, които бяхме свикнали в последните години да ги виждаме в ролята на диригенти и големи оракули на модерното време, които създаваха изкуствени нереалистични прогнози, сега рухнаха и излязоха извън играта. Това стана и в България, и В САЩ, и във Франция, в Англия и къде ли още не. Анкетите на общественото мнение и ориентации отдавна са погрешни относно реалното поведение на хората. Вече не е като в доброто старо време да се подреждат и предсказват изборните резултати. Вече медиите трудно могат да фаворизират дадена партия, политик или предпочитан елитарен кръг.
Видя се от референдума в Гърция в 2014, с Brexit-а в Англия, с президентските избори в САЩ и у нас, на изборите във Франция - тоталноа разминаване на проучванията и реалните лезултати. Избирателите навсякъде изненадват с решенията си.
Бъдещите политици ще бъдат по-малко самоуверени и по-мълчаливи от последните. Ще са по-балансирани, отговорни и по-малко войнствени. Суверинитетът и патриотизмът ще са новите платформи за обединение на партиите. Новите управници ще са принудени да водят затворена политика, дипломатична, насочена към предприемачите и иновациите. На дневен ред излизат въпросите за интегриране на хората, политика, базирана на традиционните стойности, обръщане към семейството и обикновения човек. Няма да се очаква политикът да е перфектен, а да постави ясни правила на играта.
Уран завършва преминаването си в Овен, което ще кара хората да гласуват и да изсказват желание за нещо ново и различно. То трудно може да се регулира от социолози и медии. Управляващият и политическият елит, които извличаха ползи в продължение на години от статуквото, изживяват последните си конвулсии, искайки да се придържат към облагите по утъпкания и утвърден начин.
Все по-трудно е на политиците да използват естествения гняв на хората от неуредиците и безрезултатността на институциите. Все по-често ще виждаме промяна на политически и икономически структури, промяна на властта на национално и световно ниво, разклащане на позициите на международни организации, на стари партии и утвърдени политици.
Вече няма да е лесно да се манипулират гражданите, да се накърняват демократичните им права, защото те ще действат емоционално и неправолинейно. Желанието на гласоподавателите е да бъдат чути техните желания и да се решат нещата в тяхна полза, макар че не е ясно кой какво иска и дали новото ще е по-добро от старото. Хората отрезвяват и не приемат несправедливите последици от загубата на суверенитет. Няма да искат друг да направлява съдбата им, да ги лишава от контрол и суверинитет.Тези процеси ще са активни както в България, така и в страните на ЕС и по целия свят.
Транзитът на Сатурн (опитност, ограничение, закон) в Козирог по време на зимното слънцестоене, което се присъединява към мощния Плутон (той поставя всичко под съмнение), ще сложи началото на края на глобализацията. Уран в Овен (транзитиращ през Телец в 2019 г.) все повече ще се опита да сложи край на Шенгенското пространство. Има вероятност в рамките на 2-3 години постепенно някои страни да се върнат към националните валути и границите, които ще се преминават с паспорт, а стоките ще се обмитяват. Тези процеси на сепаратизъм ще се наблюдават във Великобритания, в Европа, в Близкия Изток, в Азия и Америка.
Другото важно влияние е на Сатурн/Нептун в дисхармония в Стрелец и Риби. Тези два знака са свързани с вярата, духовността и въздействието на колективни и социални влияния. Наблюдават се неуправляеми процеси спрямо предходни години. При тези противоречиви небесни въздействия доста хора губят връзка с реалността, водят се от емоции и търсят идеал извън постижимото, следвайки сляпо популистки лозунги и отричайки всичко старо.
Сатурн / Уран са в два огнени знака ( в Стрелец и Овен). Дават много сила и основа за нови концепции, иновации, идеи. Ще започне цикъл на неолиберализъм, в който се свесват консерватизъм, либерализъм и глобализъм.
Нептун от 2012 се намира в Риби и е причина за последователно народно недовоство в дългосрочен план, водещо до референдуми с непремислени въпроси и неочаквани резултати, което ще има последствия в дългосрочен план. През 2017 г. ще се обръща повече внимание на благотворителността, на културата и духовността, ще се наблюдава солидарност и уважение към по-слабите хора, към околната среда, към животните и състрадание към другите,което да се превърне в норма на поведение в обществото. Екологията и човечността излизат на преден план. Уран в Телец през пролетта на 2019 г. ще даде по-голяма свобода на земеделците, ще провокира разширяване на био земеделието и възобновяемите източници за енергия, с оглед опазване на околната среда и здравето на хората, без да се прави компромис.

Накъде отива Европа и света?
През 2017 г. с цикъла Сатурн-Нептун, които още са в дисонанс и дават възможност за мошеничества, карат хората да вярват на популистки хуманни лозунги за ценности. Хората все повече ще разбират, че това са голи обещания. Някои политици, чувствайки вятъра на промяната, бързо ще направят коренна промяна в обещанията и лозунгите с времето. По делата ще ги познаете.
По-късно през 2023-2024 врящият Плутон във Водолей ще се нагърби да задвижи обществото към безпрецедентен скок в технологиите и науката, ще има огромни промени в понятия, идеи, нрави и в начина на живот. Животът ни ще заприлича на кадър от великите научно-фантастични филми. Отново в този период ще станем свидетели (Водолей е знак за откритост, приятелство и братство) на ново отваряне на границите, обединяване на народите и връщане на по-големи свободи в нравите и обичаите. Трябва първоначално да се затворим, за да се преоткрием, но страните ще се обединят отново, след като първоначално уредят вътрешните проблеми и едва по-късно ще се хармонизират нормите в социалната, данъчната, икономическата, екологичната и другите сфери на една страна спрямо друга.

Ще продължат нови вълни от бежанци да идват в Европа, бягащи от войната, по икономически, социални и политически причини, което ще причини проблеми, като ще поставя на изпитание силата на законите и старите норми (Сатурн).
Засилва се стремежът към по-хуманно общество и повече уважение към околната среда. Много хора се опитват да бъдат по-малко зависими от материалните блага, за да се обърнат към човечността. Щедрите сърца на доброволци ще се грижат за бедните и мигрантите – ще се мобилизират, но ще покажат неодобрение към драматичната ситуацията и недостига на средства.
Скандал може да избухне за пари, които са присвоени от местни органи на властта, предназначени за нуждаещите се, пенсионери и хора с увреждания.

Икономическата криза е далеч от своя край!
Започнала през 2008 г. с транзита на Плутон и подсилена от Уран в Овен през 2011 г., нестабилната икономическа обстановка в много страни ще продължи до 2019 г. (транзит на Уран в Телец). Кризата ще достигне своя връх през 2018 г. Ще премине чак, когато Плутон е във Водолей. България добре се справи, покрай развитието на туризма – една сфера в икономиката, която ще продължи и в бъдеще да се развива с бързи темпове. Очаква се и скок в балнеоложкия и СПА туризъм.
Няма още реален спад на безработицата, която продължава, въпреки позитивните статистики, които се правят около изборите в различните държави. Твърде са хубави тези статистики, за да са истина. Тъй като цикъла Уран / Плутон е още активен, то загубите на работни места са повече от тези, които са създадени.
Навлизането на автоматизацията и роботиката преобръща нещата в сектор трудова заетост. Роботите заменят човека, а процесът се ускорява след 2019 г. с транзита на Уран в Телец. Животът се подобрява с всяка изминала година блегодарение на зрелищния скок на технологиите, но недоволството е заради намаляване на работните места, включително и за висококвалифицирани работници. Въпросът за доходите и минималните доходи и пенсии ще са тема и на новото правителство, особено през есента на 2017 г. (провокирано от връщането на цикъла Юпитер / Нептун).
През следващите години ще видим излизане на страни от Европейския съюз, връщане на национални валути и форми на протекционизъм, който ще помогне за процъфтяване на икономиката. Ще бъдат намалени данъчните такси, за да се помогне съживяването на икономиката. Все повече хора ще намират полза да работят за себе си и да не са служители. Ще се развива динамично малкият и среден бизнес, дребното предприемачество, родното производство.

Здраве и сигурност
Здравните скандали ще продължат. Ще има преразпределение на лекари и болници, намаляване на болнични заведения на територията на страната.
Ще има случаи на разграбване и нарочно фалиране на болници за финансови облаги и лични сделки.

Вътрешната сигурност и полицията излиза на преден план.
2017 година завършва на 1 + 7 = 8 (числото на правосъдието, полицията). Ще видим засилване на отговорностите, преразпределение на служители, на средства за полицейските сили. Възможни са промени и на високо ниво, искания на полицаи през септември 2017 г. Хората ще са против нарастващото желание за контрол върху личната свобода, за наблюдение и цензура, включително и в социалните мрежи.
В различни държави от ЕС ще се заговори за завръщане на наборната служба (задължителна военна служба), за създаване на дороволна полиция или охрана, която да гарантира безопасността и спокойствието на хората, да работи заедно с конвенционалните полицейски сили. Този въпрос ще се постави пред новото правителство у нас и други държави.
Остава рискът от терористични атаки за различни страни в Европа, Турция, САЩ. Особено опасен месец през 2017 г. еноември с връщането на Марс (планета експлозив) в знака на Везни. Германия и Франция са основни мишени.
Темата за образованието остава актуална и през 2017 г., но вече вниманието се насочва към ролята на семейството и социалните служби.
Така че 2017 г. ще постави началото на нов цикъл от 9 години. Екстремните политически движения нарастват, което прави ситуацията сложна, рискована и трудна за прогнозиране. Трудно някой може да оглави недоволството и да предскаже или да влияе на избирателите. През 2017 г. могат да се очакват крайни промени, изненади, нови идеи и каузи, които обаче едва ли някога ще бъдат изпълнени. Това ще привлича младите и тези, които мечтаят за промяна. Във всеки случай ни очаква голяма промяна за идващите години.
Управляващите трябва да спрат да мислят за себе си и за партиите си, защото е време да се сложи всичко на мястото си, докато може. Ще се усети втвърдяване на положението, преструктуриране на предприемачите в бизнеса, за да има възход в туризма, икономиката и земеделието.
Всички няма да успеят и да заживеят по-добре, а само тези, които променят работата си в крак с промените. Хората, които не обичат промените и не рискуват, ще живеят по-зле! Основните промени са при младите хора и те могат да бъдат много конструктивни.
Изкуството ще се развива благоприятно през 2017 г. Творческите професии ще бъдат облагодетелствани.

С 2017 г. в цял свят ще започне нов икономически и политически подем. Интересни ще са отношенията мужду САЩ и Русия, на Турция със съседните държави, между страните в Европейския Съюз с другите. Русия е стабилна, предстоят промени пред НАТО, около Евразийския съюз. Росия ще се стреми да се превърне в световен и политически лидер, с който останалите трябва да се съобразяват.
Съществуването и разпадът на ИДИЛ са предопределени. Подобно на Наполеон, Хитлер и Алкайда тяхната грешка е, че искат да завземат света. Крахът е предрешен и е въпрос на време. Ще продължат самостоятелни терористични актове, но те са отзвук и с времето ще утихнат.
През 2017 г. и след това ще има огромни природни стихии, които ще доведат до потъването на големи зони от земята поради екологична катастрофа и топенето на ледовете, която хората предизвикаха с глобалното затопляне. Япония, Израел, САЩ и други държави ще са най-засегнати.
Ще се появят много открития в здравеопазването, ще нараства дължината на живота, но също така ще се появи и новое заболяване, което ще е заразно и бързо ще се разпространява.
Започва един нов, изненадващ и разчупващ статуквото период. Какво ще направим, зависи много от всеки един човек.