Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Мистериозната сила на буквите

Още с появата на първите писмена се развива и окултната наука граматомантия. Разкриваме ви някои от нейните тайни

От най-древни времена на буквите са придавани магически способности. Според езотериците всяка от тях притежава сила, която ни помага да предвиждаме бъдещето.

Това е причината окултната наука граматомантия, занимаваща се с гадание по азбуката, да е толкова стара, колкото и писането въобще.
Още римляните са използвали махало с формата на халка, което окачвали на конец над буквена таблица. Днес има по-съвременни и успешни методики. В края на миналия век спиритисти изработили системата "Уи-жа". Това хитроумно приспособление представлява дъсчица на колелца, дълга двайсетина сантиметра и широка около десет със заострен връх. В центъра на голям картон или лист се изписват буквите от азбуката.

Съсредоточава се вниманието върху въпросите, които се поставят. После се отпускате колкото е възможно повече и усещате, че дъсчицата се плъзва под ръката ви, сякаш движена от мистериозни флуиди. Премествате я и ако проявите нужното умение, върхът ще сочи точно към някоя буква. Така се оформят думи и изречения, съдържащи нужния отговор.

Каква е природата на тези флуиди?
Според спиритистите те несъмнено са породени от духовете на покойници. Смятат, че слите на отвъдното движат дъсчицата с помощта на ръката на човека. Този метод може да се използва и без да вярвате в духове. С малко тренировки се постигат изненадващи, понякога невероятни резултати

Преживяванията
Жена, практикуваща "Уи-жа" запитала, къде ще бъде второто й жилище. Отговорът бил странен, защото дъсчицата изписала думата СВЕТИ. Тя се пошегувала пред приятели, че сигурно ще я канонизират и престанала да се интересува от този въпрос. Не след дълго се омъжила и пред семейството възникнал проблем, къде ще живее. Родителите на мъжа го разрешили, като предложили своята вила в курорта "Свети Константин и Елена". Нима това е случайност или нещо по-тайнствено?
Парапсихолозите направиха експерименти, които показват, че феноменът е съвсем реален. Според тях обаче в тези гадания няма нищо свръхестествено - просто подсъзнателните колебания на ръката на човека задвижват дъсчицата в дадена посока. Предсказанията са доказателство за съществуването на парапсихични способности у някои хора, които окултистите наричат "медиуми", т.е. "посредници".
В много европейски страни има магазини за окултни аксесоари, където човек може да се снабди с "Уи-жа" и картони не само с букви, но и с цифри, месеци, години и други важни символи, позволяващи да се правят по-точни предсказания. Никак не е трудно обаче и сами да изработите "Уи-жа". По същия начин може да практикувате и техниката на Говорящата чаша.
Чашата се обръща с отвора надолу към масата, която трябва да е колко се може по-гладка, тъй че и най-малкият импулс да кара чашата да се плъзга по нея. След това около чашата се нареждат квадрати с ясно изписани букви. После трима или четирима души, седнали около масата поставят показалците си върху дъното на чашата. Лактите им не бива да са опрени, ръката трябва да бъде протегната. След няколко минути или веднага, ако хората около масата са опитни, чашата започва да се плъзга и да докосва буквите от азбуката, отговаряйки на поставени въпроси и предавайки съобщения. Не остава нищо друго, освен да изпробвате вашите парапсхични способности.