Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Светослав Витков: „Сякаш съм крайъгълен камък – където и да го поставиш се вписва“

Общинският съветник и създател на Политическа партия „Глас народен“, Светослав Витков е гост на журналистката Антоанета Титянова и предаването „Кой кой е“ на Радио София. Едва ли има по-колоритен член на Столичния общински съвет от певеца-политик, създател на жанра - безпардонния пънк, изпълнител на песента „Скакауец“ и дългогодишен вокалист и текстописец на група „Хиподил“. Завършил е Софийската математическа гимназия и Университета за национално и световно стопанство - специалност „Икономика“, но не валутните бордове, а музикалните ритми носят популярност на младия Светослав Витков. По Радио София политикът-музикант обяснява защо заменя точните науки с изкуството, а по-късно и с политиката.

Светослав Витков, който доскоро бе познат с гласа си на изпълнител, а сега с гласа си като член на Столичния общински съвет сякаш на шега влиза както в музиката, така и в политиката: „На шега нещата стават истински. Не можеш да пееш за птички и любов, като няма какво да работиш, със зъби и нокти се биеш за оцеляването си. Това е сблъсък с реалността. Когато се кандидатирах за президент, ми се подиграваха, но станах 6-и в столицата и 8-и в страната. За съжаление 1% от избирателите не могат да променят ситуацията в страната.“
В момента Светослав Витков е зам.-председател на Постоянната комисия за децата и младежта, спорта и туризма, член е на Постоянната комисия по европейските въпроси и връзки с гражданското общество. Отстоява принципите си при управлението на нашата столица, като общински съветник от групата „Пет“, чиито приоритети са интегриран градски транспорт, Зелена София, културна столица, достъпна градска среда и прозрачна и дигитална община. „Победата е временно състояние, което задължава увеличаването на усилията в подготовка за следващата битка“, казва политикът-музикант, поет и бивш водещ на предаването "Пей с мен". Светослав Витков е носител на черен колан по карате, инструктор е на деца и възрастни по карате, от младежките си години тренира бокс и умее да уцелва в десетката, тъй като от години тренира стрелба.
Къде се чувства най-истински - като сенсей, музикант или политик? „Има една приказка, че крайъгълният камък, където и да го поставиш, се вписва, но има и друга реплика – че всяко куче, което мине, може да го намокри.“ Любовта към спорта и бойните изкуства учи Светослав Витков на дисциплина и да е в мир със себе си. Математиката му помага трезво да гледа на реалността и да намира логика във всичко. Светослав Витков се определя като почтен човек, който в годините е доказал, че е „несъблазним и неизкушим“. Еднакво добре се чувства на сцената пред музикални фенове и пред политически симпатизанти, защото е директен и не прави компромиси, предпочита да казва истината. „В един момент от живота си разбрах, че Хуморът е този, който може да спаси Света, ако Красотата не успее“ - декларира Светльо Витков.
Въпреки че обича прекомерно София - градът, в който живее, работи и твори, като икономист не е заслепен оптимист за бъдещето й, тъй като при управлението й, според него, се работи на парче и няма планирана и дългосрочна политика.
Деен, нестандартен и провокативен певец и политик, Светослав Витков не е заслепен от звездния блясък, а желае да промени столицата и държавата целенасочено и без политическа партизанщина. Бори се страната ни да не се привръща в „Чалгаристан“ и да се гради бъдещето й градивно, а не „усвоявайки европейските субсидии“, които след няколко години ще секнат.
Статията можете да прочете в сайта на Радио София, а предаването с певеца-полтик Светльо витков можете да чуете на следния линк - http://bnr.bg/sofia/post/100684980