Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Светльо Витков – музикант и политик

 Винаги съм бил себе си

Да балансираш между музика и политика никак не е лесно. Но когато можеш да пееш и имаш качества да ръководиш партия, просто го правиш.

 В това се е убедил харизматичният Светльо Витков, известен най-вече като фронтмен на „Хиподил“. Мнозина дори не подозират, че той има мениджърски качества, защото остават на втори план зад образа му на шоумен. Напоследък обаче се вижда промяната. 

През 2011 година се кандидатира за президент на България. Две години по-късно основава партия „Глас народен“. Участва два пъти на парламентарни избори и дори минава бариерата от 1%. Как съчетава каузата България и музиката, той разкри в предаването „Търси се“ .

 Имиджът на Светльо от „Хиподил” попречи ли ти в политиката?

- Разбира се. На майтап ме приеха... „А Светльо, който пее мръсните песни...“ В крайна сметка това е професия... Трудно е да смениш профила си от музика на политика, но в България всичко е лесно, то е едно шоу. Желанието се определя от задължението. А задължението е такова, че или си стоиш на задника и си казваш ще работя за някого и правиш това, което трябва, или си казваш ставам и си бия шута, защото не ми харесва това, което става.

Търсиш ли нов имидж или искаш да бъдеш себе си?

- Не, аз винаги съм бил себе си.

 През повечето време си сериозен или несериозен?

- Сериозен съм, когато работя. Мисля, че един човек, който непрекъснато прави нещо, твори в главата си или с ръцете си, той трябва да работи постоянно. Когато съм поел една отговорност, не мога да се лигавя, не върви. След като 50 хиляди човека са си дали вота за теб, това за мен е отговорност, защото тези хора приемат, че си изразител на тяхната воля.

 Кои са тези хора според теб?

- Познавам двама от тях. Едната е руса, другият си смени пола на два пъти... Реално в политиката нищо не се е променило, само се сменят цветовете, лицата, а без правилата остават едни и същи.

 Вече не си Светльо от „Хиподил”, а си част от формация Svetlio and the Legends.

- Да, събрахме се хора, между които няма никакви интриги. Когато се съберем за репетиции, избухваме от смях. Въпросът е да има смях и фън.

 Мислиш ли за семейство?

- То ще се случи естествено, всяко нещо по реда си. Но аз поех тази борба и политика на сериозно и работата си е нон стоп - от сутрин до вечер. Тя ми отнема времето за любов. Даже желанието за любов понякога ти се губи.

 Имаш ли човек до себе си?

- Имам постоянно хора до себе си, но твърдо жена, с която да съм постоянно – не. Преди изборите имаше жена с мене, но като нямаш време да обръщаш внимание на една жена, тя в крайна сметка си има някакви планове. Една жена иска внимание, ежедневно да я слушаш какво ти говори, макар че 90% от времето ти говори такива неща, които не искаш да чуеш, но все пак трябва да се усмихваш. Ние сме държава, в която жените са ни националното богатство.

 Разголвал ли си душата си пред грешен човек?

- Винаги. Всички сме грешни, но е много трудно да определиш във времето кой е правилен и кой не. Това, което наблюдавам е, че с годините и при бойните изкуства е така и така съм се възпитал - в отношенията с хората трябва да има една поставена бариера. Тази бариера, колко повече позволяваш да бъде премината, толкова си по-уязвим.