Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Екатерина Дунева: „Конната база в Божурище е на високо европейско ниво, а на хиподрума бих стояла цял ден и нощ…“

Днес Катя Дунева има ревю в Швейцария. Изключително харизматичната и адреналинова състезателка по конен спорт и автомобилизъм Катя Дунева разказва интересни моменти от живота си в предаването „Кой кой е“ по Радио София в интервю с журналистката Антоанета Титянова. Модел и дизайнер, тя е обявена за най-красивата омъжена българка през 2007 г., когато печели титлата „Мисис България Свят“. 

От години е сред елитните ни състезатели по конен спорт, шампион е на България на дамско рали в клас над 2000 куб. см за 2007 г., а от доста време аплодираме и изявите й на модния подиум не само като модел, а и като дизайнер на тоалети за езда. Катя Дунева е носителка на множество награди по езда и по красота - стана трета в Лос Анжелис на световния конкурс за красота „Мисис Свят 20084, а животът й е изпълнен с много емоции.

Катя Дунева се състезава в една от най-популярните и атрактивни дисциплини в конния спорт - прескачане на препятствия. В предаването по Радио София тази нежна и изпълнена с финес жена разказва как се е запалила по скоростни и мъжки спортове, изискващи воля, сила и хъс за победа. Има успешна кариера, свикнала е да бъде шампион и да извоюва първото място и докато на хиподрума прескача препятствия със състезателните коне Васко 4 и с жребеца Пастис, с кобилата Рапира и Тънка червена линия, то в живота си поставя бариери.
Постоянно под светлината на прожекторите – като състезател, като модел, като дизайнер, Катя Дунева е категорична, че да си състезател е много по-трудно и несравнимо по-емоционално от това да си модел. Ако зависи от нея, тя денонощно би била на хиподрума. Кара на пистата с пълна газ и рискува постоянно, но на пътя е най-дисциплинираният водач, който призовава всички да спазват знаците и ограниченията на скоростта.
Катя Дунева, чието лице краси кориците на най-престижните издания, често е наричана „мъжко момиче“, заради железния й характер и състезателен хъс по време на езда и рали. Но модните и артистичните й изяви показват нейната женственост и нежност. Наближава Тодоровден и кушиите и Катя Дунева не крие, че предпочита празника на конете пред този на жените на 8 март. Копнее да язди с 90 км в час, да прескача по 15 препятствия за минута и общува и направлява конете със същата лекота, с която комуникира и с хората.
Катя Дунева през март участва в няколко ревюто - показа новата си модна колекция дрехи за езда първо на модното ревю Fashion Week Murite, в средата на месеца има дефиле в Швейцария, а след това участва със свои тоалети и в Sofia Fashion Week 2016.
Екатерина Дунева е първата българка, която създаде своята марка дрехи, специализирана в изработката на дамски и мъжки бричове и сака, както и първата кежуал серия за свободна езда - Horse Fashion Edition. Всички я убеждавали, че да прави модна линия е безсмислено, но още с първото ревю шампионката постига успех и колекцията и се разпродава. Тази есен Катя Дунева ще покаже и първата си серия от детски облекла за езда.
В „Кой кой е“ Катя Дунева разказва как успява да съчетава толкова разнолики дейности със семейните си задължения. Не твърди, че е перфектна майка, но стои винаги зад действията на сина си, който не желае да тръгне по стъпките на баща си – 6-кратния автомобилен шампион Румен Дунев и да наследи майка си – шампионка по конен спорт и автомобилизъм. Категоричен е, че няма да се занимава със спорт, въпреки че се справя отлично с ездата и на пистата за картинг.
Дизайнерката и състезателката по езда Екатерина Дунева е еднакво успешна и на прашния паркур, и на лъскавия модния подиум. Тя обича София и смята, че най-голямото богатство на столицата ни е планината Витоша, а конната база в Божурище е на високо европейско ниво и тя обича да прекарва там часове всеки ден. С интервюто си по Радио София шампионката по езда и автомобилизъм Катя Дунева показа, че красивата жена може да бъде и интелигентна, и предприемчива, и много успешна както в професионалния, така и в личния си живот, стига да е мотивирана и да не спира да влага цялата си енергия и жар за постигане на победата. Цялото предаване можете да чуете в Радио София - "Кой кой е" на следния линк - http://bnr.bg/sofia/post/100668928

Антоанета Титянова