Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Евгени Минчев: Живея по-добре в София, отколкото в Лондон

Гостува ни известният светски хроникьор Евгени Минчев, който е ярко въплъщение на идеята за сбъдналата се американска мечта. Роден в Златица като нежелано дете, дадено за осиновяване, днес лорд Евгени Минчев е символ на просперитета, на елегантността, на ВИП обществото.

Преди време го определяха като Петроний на съвременния век, като „арбитро елеганциаро“, обръщат се към него с титлата лорд, като забравят факта, че Евгени Минчев прави нестандартен пробив в кариерата – работи като ватман на трамвай, а същевременно е първият светски хроникьор у нас, който списва VIP рубрика още в зората на демокрацията.
Съдбоносна е срещата на Евгени с поета Васил Андреев и звездата на българската естрада Емил Димитров, които трасират пътя му към София, към голямата сцена и светските партита.
Сега Евгени Минчев има зад гърба си 7 книги и няколко музикални албума, помним го като сладкодумен телевизионен водещ, желан коментатор е с провокативни рубрики в 5 различни лъскави издания.

В предаването връщаме госта 35 години назад, когато Евгени Минчев носи своите стихове на парламентариста Николай Шопов, който тогава награждава първото му стихотворение. Грамотата е сред малкото, които светският хроникьор пази и до днес. В ранна творба Евгени Минчев пише за реалността, че денем е ватман, а нощем – поет. От предаването разбираме как младежът тръгва от циганската махала в Пазарджик намира директния път към висшето общество, като става консултант и съдник на знатните персони и техен пиар. Връща ни към този момент от живота си - не за да буди съжаление, а да покаже и на останалите в подобна ситуация, че могат да преобразят живота си. За първи път в предаването споделя за новата си книга за Емил Димитров.

Когато преди 17 години интервюирах Евгени Минчев, той ми сподели: „За моята професия е нужно да умееш оригинално да пишеш, да знаеш кого и къде да поканиш, кой с кого да събереш, как да предразположиш гостите. Ако си всичко това, си Евгени Минчев.“ Той има звезден статус и е канен на най-лъскавите събития не само у нас, прословути са неговите светски партита, където се събира дипломатичният, банков, бизнес и артистичен елит, като благотворителността е задължителна част при всичките му начинания. Организатор е на бала на Мартеницата в Лондон, а у нас организира конкурса Светска личност на годината, Руските балове, надпреварата за Мистър България. В началото на декември за последен път връчи престижните награди „Бизнес дама на годината“, под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Той обожава Стефан Цвайг, Оскар Уайлд и Чудомир, чието сладкодумие и начин на мислене се стреми да постигне. Самоуверен е, което му отваря много врати. Хобито му е да живее добре.
Каква е рецептата да бъдеш значим за другите? Може би тя се крие в девиза на Евгени Минчев: „Стремежът също е постижение“. В предаването научаваме кои са спирките в живота на светския хроникьор, които го накараха да избере София за град, в който да живее и да твори. Неговият дом е като по журнал – лъскав и красив. Единият - в центъра на столицата, другият - в полите на Витоша, живее и в Лондон – постоянно пътува, но винаги се връща и е категоричен, че София е мястото, където иска да живее.

Приятно и запомнящо е да си в компанията на сладкодумния, остроумен и харизматичен журналист и светски хроникьор Евгени Минчев, но е полезно да следваш стъпките му, ако искаш да си успешен в живота, да накараш другите да те поставят на пиедестал. Цялото интервю на Евгени Минчев в предаването на журналистката Антоанета Титянова "Кой, кой е" по Радио София можете да чуете тук: .http://bnr.bg/sofia/post/100639935/evgeni-minchev-jivea-po-dobre-v-sofia-otkolkoto-v-london

Автор: Антоанета Титянова