Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Красимир Аврамов пред Радио София в предаването "Кой кой е" с журналистката Антоанета Титянова: „Сърцето ми е пантомимата, а душата ми е музиката“

Гост в предаване „Кой кой е“ е популярният певец и актьор Красимир Аврамов, който е добре познат на публиката с блестящите си роли на мим в театъра и с изпълнията си на голямата сцена, както в България, така и в Америка. Още през 90-те години Красимир Аврамов е наречен „Човекът глас“, като това определение за първи път му дава актрисата Латинка Петрова. Красимир Аврамов завършва НАТФИЗ и се занимава се с пантомима от 7-годишна възраст. Препечатваме интервюто от сайта на БНР - Радио София.

Спектакълът „Спомени" посвещава на своя преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ - проф. Васил Инджев - един от пионерите на пантомимата у нас. Много от етюдите в постановката и музиката са дело на Краси Аврамов, режисурата е общо дело между него и Мая Бранкова. След като издава албума „Мълчаливи гласове”,който го нарежда в челните музикални класации в страната, Краси Аврамов заминава за САЩ, където и до днес работи успешно.През 1994 година Краси Аврамов заминава на турне като мим, но след срещата с бившия мениджър на „Бийтълс“ Нед Уайз се завръща там като певец.
В България Красимир Аврамов е кръстен „Човекът-глас“ и жъне успехи, но решава да започне кариерата си в чужда държава, където не познава никого. В началото работи какво ли не – като сервитьор, разнася пица, но скоро талантът му е открит и Джаки Сталоун – майката на Силвестър Сталоун, му помага да направи пробив. Краси Аврамов изиграва в САЩ 40 театрални постановки, преоткрит е неговият „уникално висок мъжки глас“. Преди 16 години певецът се установява в Лос Анжелис, където през 2005 спечелва наградата “Суперзезда на годината”.. Краси Аврамов е първият българин, изнесъл самостоятелен концерт в „Кодак Тиътър. Песента му “Meморис” участва в компилацията “Дъ Бест Поп Опера 2009″, заедно с изпълнения на Хосе Карерас.
В предаването Краси Аврамов разказва как от ученическата скамейка попада в пантомимата, а по-късно и в поп рока. С много труд е обсипан пътят му от родния Сливен до Евровизия и Холивуд. След проекта „Илюжън“ и участието в „Евровизия“ Красимир Аврамов написва и първата си книга „Между два свята“. През 2009 година Красимир Аврамов представлява България в конкурса „Евровизия“ с песента „Илюзия“, в която се чува цигуларката на Керън Бригс, участват Теодоси Спасов и певци от ансамбъл „Филип Кутев”. Кои са илюзиите в живота на певеца разбираме от откровеното му интервю.
В „Кой кой е“ творецът разказва кое го провокира да търси реализация в различни форми на изкуството – пеене, театър, драматургия и литература. Пише етюди, композира музика, режисира. Къде се чувства най-истински, кога се раждат идеите за поредния проект? На този въпрос изпълнителят отговаря: „Винаги съм казвал, че сърцето ми е пантомимата, а душата ми е музиката. Чувствам се страшно комфортно като мим, докато музиката винаги предизвиква у мен голямо вълнение, преди да стъпя на сцената..
Шеметна е съдбата на певеца. Песента на Краси Аврамов Everybody е откупена от холивудска продукция на Сони Юнивърсъл - „Спокойното езеро срещу Анакондата”. Докато снимал клипа към песента с режисьора Фил Рот, певецът разбрал, че американският филм се снима в България. Явили се на кастинга за музиката и спечелили. В САЩ участва в няколко сериала, като партнира на Майкъл Вартан и Дженифър Гарднър.
Животът на Красимир Аврамов е същото толкова колоритен, както професионалния му път. Работата го среща с много знаменитости, а съдбата му поднася коктейл от възходи и падения, от които певецът черпи поука, за да продължи напред. На 1 юни певецът подготвя голямо шоу в Двореца на културата, където ще го чуем в дует с Янка Рупкина, ще е на една сцена с Майкъл Флеминг, Стивън Ачикор и други. В момента записва и новия си летен хит „Самоконтрол“.
Краси Аврамов е роден в Сливен, но приема света за свой дом, тъй като е правил турнета на три континента – Европа, Америка и Азия. Дълго време живее в Лос Анджелис, но се връща в България, купува си апартамент с изглед към Витоша.
Изключително вълнуваща е радиосрещата с Красимир Аврамов – един изключително креативен творец, който феновете нарекоха „Човекът глас“, въпреки че като мим той пленява публиката, ползвайки само езика на тялото.

Цялото интервю можете да чуете тук - http://bnr.bg/sofia/post/100695596/krasimir-avramov-sarceto-mi-e-pantomimata-a-dushata-mi-e-muzikata