Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Вили Рай-Портлок възпя София в песен


В предаването „Кой кой е“ по Радио София джаз и поп певицата Вили Рай-Портлок гостува на журналистката Антоанета Титянова. Певицата завършва Консерваторията – специалност джаз пеене в класа на Ирина Чмихова, и има зад гърба си хиляди концерти, няколко диска и звездна кариера на Балканите. Предлагаме на вниманието ви статията от сайта на Радио София.

За 20 години професионалната й кариера се пренася в Сърбия, след като на „Златния Орфей“ се запознава със Зоран Миливоевич и сръбска звезда, която изпя хита „Ела, душо моя”, й предлага брак. Вили става член на Джаз сдружението в Белград и изнася доста концерти с Биг бенда на Белградското радио и телевизия и със Сръбската филхармония. Певицата е носителка на десетки награди на престижни музикални европейски фестивали като: "Шлагер менаджер", "Белградска пролет", "Медитерианска песен", а албумът й „Етно” е издаден в Австрия, Швейцария и Германия.

Колоритната джаз и етно изпълнителка Вили Рай-Портлок твърди, че за музиката няма граници, а за нея - песента е съдба. Човешките теми, за които пее, са близки до балканската душа и това превръща песните й в хитове.

Освен лични творчески изяви, Вили Портлок е известен педагог. Нейни възпитаници жънат национални и международни успехи. Вили е художествен ръководител от 2009 г. на група „Ретротон“, който тази година участва в три международни фестивала в Италия, Гърция и Босна.

Със саморъчно изработен плакат на английски „Никога не е късно за нова любов“ нейният английски съпруг Клиф Портлок се закле във вярност към Етрополе и към Вили преди няколко месеца на фестивала на завряните зетьове. Нейният съпруг, който работи за принцесата на Бахрейн, напусна Оксфорд и предпочете българския китен град Етрополе, където живее сега с певицата. На тазгодишния Празник на Етрополските зетьове Клиф бе част от делегацията на приведените зетьове-чужденци: англичани, германци, македонци… Въпреки че има апартамент в Кипър, че пътува до Оксфорд – Англия и до Белград, където живеят синът й Райко и нейните внуци, Вили предпочита да работи и да твори в България – в Етрополе и любимата София.

Животът на джаз и поп изпълнителката Вили Рай-Портлок е колоритен, изпълнен с много емоции и възходи, като певицата умее да заразява публиката и хората със своя позитивизъм, с желанието за крупни и незабравими сценични изяви.

 http://bnr.bg/sofia/post/100645922

Автор: Антоанета Титянова