Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Харизматичната Диана Дафова залага на талант и на духовна красота

 В „Кой кой е“ гостува харизматична българка, която има успешни изяви както в страната, така и в чужбина.
Диана Дафова се налага бързо на българската сцена, печелейки „Мелодия на годината“, а днес пише и пее песните си на 16 езика.

 Певицата е пратеник на добра воля на Агенцията на бежанците към ООН, истинско постижение е, когато НАСА я кани на ракетната площадка във Флорида при изстрелването на совалката „Колумбия“. Песента ѝ Аадия е избрана за трансмисия в Космоса, албумът на българката Charisma е продуциран от Times Musicв Индия, а музикалната компания КRB Music в Нешвил издава албума ѝ One world in song в САЩ.

Диана Дафова се е наложила като интернационална изпълнителка, въпреки че е закърмена и израства с български фолклор. Майка ѝ Лиляна Дафова е народна певица, а баща ѝ Анастас Дафов е диригент на народни хорове и вокален педагог. Това потапя Диана Дафова в магията на музиката от ранна възраст. Затова любовта към Родопите и към магнетичния автентичен фолклор откриваме и в най-авангардните албуми на изпълнителката. Народната песен Руфинка заема почетно място в творчеството на изпълнителка и е тиражирана в Италия в етно уърлд колекцията La regine della musica.

Зад великолепното сценично присъствие на Диана Дафова стоят дълги години заниманията с класически балет и пиано. Това че Диана Дафова специализира „История на музиката“ й помага по-късно да смесва различни стилове, езици и епохи.

Носителка на златна награда „Реми“ от 43-тия международен филмов фестивал в Хюстън, Тексас, Диана Дафова според музикалните специалисти и издатели представлява едни от най-интересните гласове, съчетаващи поп музиката с фолклора. Певицата прави модерно съчетание от български фолклор и ортодоксална музика, като използва множество езици като санскрит, селтик, латински, италиански, японски, български, индиански. По този начин се стреми да свързва култури и музики от различни части на света. Музиката на Диана Дафова е комбинация от различни жанрове с уникално звучене. За нея са писали песни композитори като Зорница Попова, Любомир Дамянов, Морис Аладжем, Иван Пеев, Асен Драгнев и много чуждестранни композитори.

Четвъртвековен юбилей честват Диана Дафова и нейният съпруг Майкъл Батърфилд. Сватбата ѝ е предсказана от гръцка ясновидка, а Майкъл, който е роден в Индия, също не вярва, когато по време на желязната завеса азиатски шаман му предрича с брак с изпълнителка от Източна Европа. Въпреки че сватбата им е в Англия, а сватбеното пътешествие на остров Мавриций, Майкъл и Диана живеят повечето време в България. Майкъл има свой бизнес, но е най-горещият фен на певицата и неин продуцент. При Диана Дафова партньорството прераства в едно взаимно обожание, приятелство и творческо сътрудничество.

Една от най-успешните представителки на българското изкуство и култура по света, Диана Дафова обича София. Родена до ВИТИЗ, израснала до Южния парк и Витоша, където и да пътува по света, певицата се връща в родния си град.

Ангажира активно с множество социални каузи – като подпомагане на бежанците в нужда и опазване на околната среда. В Лондон певицата записва сингъла No Messing и става инициатор на движението Изкуство за природата.Нейната ангажираност към общозначими човешки проблеми и каузи е значима част от живота и творчеството ѝ. Разбираемо е защо Диана Дафова пленява публиката навсякъде със своята музика – залага на „Харизма“, което в точен превод означава „духовна красота”.

Приятно слушане.http://bnr.bg/sofia/post/100626544/harizmatichnata-diana-dafova-zalaga-na-talant-i-na-duhovna-krasota

Автор: Антоанета Титянова