Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Магнитни бури през октомври 2021 – мощна геомагнитна активност

Още първия ден на октомври започва с мощна буря от максимална степен. Целият месец е изпълнен с различни по степен геомагнитни смущения, като пикът им е в средата на месеца. Това е най-мощният в геомагнитно отношение месец от началото на годината.

Ето всички дни с неблагоприятни геофизични излъчвания за октомври: 1, 2, 5, 6, 8, 9, 11, 12, 13, 18, 19, 20, 21, 22, 25 октомври 2021 г.
Периодът от 11 до 13 октомври е изпълнен със силна, особено на 11 октомври, когато магнитната буря е свръхсилна и е от най-високата степен G6 и продължава и на следващия ден с огромна мощ – 12 октомври. Тогава вероятността от природни и технически катастрофи се повишава. Опасни дни са 1 октомври, а също така и 18 и 19 октомври. Ако сте шофьор, бъдете внимателни зад волана! В случай че страдате от хронични заболявания, обърнете внимание кога самочувствието ви се влошава: в края, по време или след „магнитната буря“.
Посочените по-горе дати не са подходящи за бракосъчетание. Хората, които са на път, да внимават. Търговците и предприемачите да са нащрек, ако извършват големи сделки. Обърнете внимание на нервната и сърдечно-съдовата система и намалете физическото натоварване, съобщи сайтът bgbezgranici.com.