Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Магнитни бури през май 2021 – мощна геомагнитна активност до 21 май

Май носи истински коктейл от магнитни бури, като на 14 май се очаква най-силната магнитна буря от началото на годината. От началото на месеца до 21 май се очертава напрегнат в геомагнитно отношение период. През май ще сме свидетели на поредица от силни, по-силни и особено значими магнитни бури.

Ето всички дни с неблагоприятни геофизични излъчвания за май: 2, 3, 4, 5, 11, 12,13, 14, 15, 16, 17, 20, 21 май 2021 г.
Периодът до 21 май е изпълнен с магнитни бури с различен по степен интензитет – като от 4 до 7 май от 11 до 17 май те са в средна и много висока степен. Бъдете особено внимателни на 2,3 и 4 май и на 12, 15, 16 и 17 май, когато геомагнитна активност значително нараства на максималното ниво G3. Двата най-напрегнати дни са 13 и 14 май, когато бурята нараства до максимално ниво G5 - тогава вероятността от природни и технически катастрофи се повишава. Ако сте шофьор, бъдете внимателни зад волана! В случай че страдате от хронични заболявания, обърнете внимание кога самочувствието ви се влошава: в края, по време или след „магнитната буря“.
Посочените по-горе дати не са подходящи за бракосъчетание. Хората, които са на път, да внимават. Търговците и предприемачите да са нащрек, ако извършват големи сделки. Обърнете внимание на нервната и сърдечно-съдовата система и намалете физическото натоварване, съобщи сайтът bgbezgranici.com.

Съобщи Тони Титянова