Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Магнитни бури през май 2020

Месец май е спокоен и е с ниска геомагнитна активност. В началото и в края на месеца има няколко дни, които са по-напрегнати в геомагнитно отношение, но като цяло май ще бъде един хармоничен месец.

Ето всички дни с неблагоприятни геофизични излъчвания за май: 5, 18, 19, и 21 май 2020 г.
Месецът е с равномерни геомагнитни аномалии – не се очакват дни на по-силни и по-леки магнитни бури. Слабата геомагнитна активност на май, спрямо предходните месеци, се характеризира с ниско ниво за опасност - зелено G1, като само 5 май е с по-силен магнитут от оранжева степен G3. Приятната и нормална в геомагнитно отношение обстановка се нарушава на 5 май и в периода от 17 до 21 май. Бъдете внимателни в тези дни, когато значително нараства вероятността от природни и технически катастрофи.
Ако сте шофьор, бъдете внимателни зад волана в тези дни! В случай че страдате от хронични заболявания, обърнете внимание кога самочувствието ви се влошава: в края, по време или след „магнитната буря“.
Посочените по-горе дати не са подходящи за бракосъчетание. Хората, които са на път, да внимават. Търговците и предприемачите да са нащрек, ако извършват големи сделки. Обърнете внимание на нервната и сърдечно-съдовата система и намалете физическото натоварване, съобщи сайтът bgbezgranici.com.

Съобщи Тони Титянова