Банер
„Сезонът на изчезналите“ от Дот Хъчисън вече е на българския пазар

С настъпването на есента, една хитова сага приближава своя край. „Сезонът на изчезналите“ от Дот Хъчисън ще намерите с логото на издателство „Милениум“, превод от Елена Павлова и корица от Живко Петров. Това е последният роман от поредицата „Колекционерът“, в която авторката Дот Хъчисън разказва за борбата на специален екип от ФБР с престъпността и личните си драми и преживявания.

Първата книга „Градината на пеперудите“ се превърна в хит от световен мащаб – бе номиниран за наградата „Трилър на годината“ от платформата Goodreads, както и бе обявено, че се водят преговори за филмирането му. Другите две заглавия „Майските рози“ и „Лятото на ангелите“ също развълнуваха публиката, като цялата серия мега трилъри е преведена на повече от 20 езика.
От спокоен квартал, който изпъква сред градската среда с добрите си условия и сплотени съседи, изчезва осемгодишната Бруклин Мърсър. Малкото русокосо и синеоко момиче е отвлечено, докато се е прибирало от училище, а родителите му се обаждат в полицията чак на следващия ден – прекалено късно по правилата на разследващите.
Случаят съвпада с 25-годишнината от изчезването на Фейт – сестрата на Брандън Едисън, агент от ФБР, който се присъединява към разнищването на загадката заедно с екипа си. Той трябва да пребори душевната травма, но докато се изправя срещу миналото, може да загуби настоящето си.
Илайза Стърлинг, негова партньорка в работата и живота, опитва да събере парченцата от пъзела, какъвто се оказва отвличането на Бруклин, и да помогне на приятеля си да преживее болката от спомените, макар самата тя също да е преследвана от собствените си демони.
Ще успеят ли агентите от ФБР да помогнат на детето? И ще получат ли отговор на зловещия въпрос дали и други руси синеоки момиченца никога повече не са видели родителите си, похитени от жестокия престъпник?

За почитателите на Дот Хъчисън и нейните романи съобщаваме, че на български романите й се разпространяват от издателство „Милениум“ и могат да бъдат намерени във фирмената книжарница „Милениум“ (гр. София, ул. „Шишман“ 18), на сайта www.milleniumbg.eu , както и в добрите книжарници в страната.

Съобщи Тони Титянова