Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

„Милениум“ със завладяващ детективски роман „Малки сладки лъжи” от Каз Фриър

На пазара вече е новото заглавие на издателство „Милениум“, а именно завладяващият детективски роман „Малки сладки лъжи” от Каз Фриър.
Всички имаме своите тайни, които опитваме да погребем, но за някои издълбаваме толкова дълбоки дупки, че сами пропадаме в тях.

31 май 1998 година, от ирландско градче изчезва красивата тийнейджърка Мериан Дойл. Всички, които познават нея и семейството й, предполагат, че по принцип импулсивното момиче е избягало от проблемите вкъщи, търсейки приключения. Полицията започва разследване, което не дава резултат и случаят е заровен, но не и в главата на Кат Кинсела, която знае, че татко й е излъгал служителите на реда.
Осемнайсет години по-късно Кат вече е детектив и прекалено отчуждена от баща си, именно заради тази лъжа, която не спира да я изяжда отвътре и съмнението, че родителят й е отговорен за изчезването на ирландското момиче.
Една вечер екипът й получава сигнал за открит труп на млада жена. Жертвата е открита на метри от бара на баща й, а името й е Алис Лапейн. Разследващите подозират съпруга й, докато от миналото на мъртвата жена не изниква мрачна тайна – Алис всъщност е Мериан Дойл, изчезнала от родния си град в Ирландия преди осемнайсет години.
Ще успее ли Кат да извади истината наяве, докато се рови из малките сладки тайни на баща си и Мериан, които са толкова изгнили, че горчат, или, опитвайки се, ще затъне още повече в невидимата мрежа от лъжи, която всички около нея са оплели изкусно?
Изпълнена със спиращи дъха моменти и неочаквани обрати, с мистерии и лъжи, книгата е посрещната от световната критика с възхищение и e определяна за съвременна класика.
Българското издание на „Малки сладки лъжи” идва с логото на издателство „Милениум”, превод от Маргарита Терзиева и корица от Живко Петров.

Съобщи Тони Титянова