Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

„Залезът на тамплиерите“ по HBO

Тамплиерите превзеха центъра на София за премиерата на новия сериал по HBO „Залезът на тамплиерите“. Рицари и дами посрещнаха гостите, които се потопиха в атмосферата на преобразената за събитието централна зала. Те имаха възможността да изгледат първите два епизода от сагата, проследяваща последните години на ордена на рицарите тамплиери – най-могъщият, богат и загадъчен военен ред през Тъмните векове, натоварен със задачата да защитава свещени християнски реликви.

Новият исторически сериал „Залезът на тамплиерите“ (Knightfall), ще се излъчва ексклузивно у нас от HBO България. Премиерата по телевизионния канал е тази вечер от 21:00 часа, а първият епизод вече е наличен в онлайн стрийминг платформата HBO GO, за най-нетърпеливите фенове. Заглавието е оригинална продукция на HISTORY®. Лентата е създадена от А+Е Studios в партньорство с The Combine, Island Pictures and Midnight Radio. 
Иторията на „Залезът на тамплиерите“ започва с падането на град Акра – последната крепост на Тамплиерите, където се губят следите на Свещения Граал. Години по късно се появява улика, подсказваща местонахождението на Граала, която повежда последните тамплиери, предвождани от смелия и упорит рицар Ландри (Том Кълън, познат от „Имението Даунтън“ и „Барут“, в който си партнира с Кит Харингтън от „Игра на тронове“) на мисия на живот и смърт в търсене на изгубената чаша на Христос.
От битките на рицарите в Светите земи, през сблъсъка им с краля на Франция, до тъмните събития, водещи до унищожаването на ордена на петък 13-ти, 1307 година – дата станала синоним на лош късмет – краят на историята на рицарите тамплиери не е била разказвана досега в своята цялост. Фокусирайки се върху теми като вяра, жертва, политика, любов, власт и отмъщение „Залезът на тамплиерите“ ни отвежда дълбоко в тайствения свят на легендарното братство на монасите-рицари, за да разберем кои са били те и защо са били готови да се жертват за вярата. Историята на сериала е изпълнена с емблематични исторически фигури, които оставят отпечатък в политиката и социалния живот през Средните векове.
Всеки следващ епизод на „Залезът на тамплиерите“ ще бъде наличен в HBO GO ден преди излъчването по телевизионния канал HBO. В момента HBO GO предлага един месец безплатно гледане на съдържанието на платформата, който се активира директно от сайта www.hbogo.bg. HBO GO вече е достъпно за месечен абонамент и от краен клиент директно през сайта. Онлайн стрийминг платформата има обновено съдържание, нова детска секция и предлага разнообразие от качествени заглавия, подходящи за цялото семейство.
Светът на HBO GO в България
HBO GO вече е достъпно за месечен абонамент и от краен клиент директно на www.hbogo.bg .
Неограничен достъп до над 3 200 часа от любими филми и сериали в онлайн филмовото приложение HBO GO. Пренесете се в света на киното с най-новите холивудски хитове, HBO поредици, международни и фестивални заглавия, награждавана документалистика. На разположение е и изцяло обновена детска секция, с класически и модерни филми, дублирани на български език. Гледайте, когато искате, където и да сте, на лаптоп, смартфон, смарт телевизор или таблет, Samsung Smart TV и през Chromecast, а вече и на Apple TV и Playstation.
Съобщи Тони Титянова