Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

VIASAT HISTORY ПРОГРАМНИ АКЦЕНТИ ЗА OКТOМВPИ 2017

Отличеният мини-сериал „Елизабет I“ с Хелън Мирън и Джеръми Айрънс е по VIASAT Epic, част от VIASAT HISTORY, на 1 октомври, в 21:00
Минисериалът в две части ни запознава с късните години от живота на девствената кралица, разкъсвана между чувството си за дълг и повика на сърцето си, нейните обречени любовни афери и проблемите на силната и независима жена, която се бори да оцелее в свят, доминиран от мъжете. 

Драма за Елизабет I с участието на водещи холивудски звезди - носителите на Оскар Хелън Мирън (в ролята на Елизабет) и Джереми Айрънс (в ролята на граф Лестър), и Хю Данси като граф Есекс. 
Мини-сериалът е отличен с 3 награди „Златен глобус“ 2007 – за най-добър мини-сериал, за най-добра главна женска роля на Хелън Мирън и за най-добра поддържаща мъжка роля на Джеръми Айрънс.

Елизабет и нейните врагове
От 15 октомври, в 21:10
Актрисата и супермодел Лили Коул се превъплъщава в ролята на Елизабет I по време на управлението ѝ, от млада принцеса до зряла кралица.
Д-р Сузана Липскомб и Дан Джоунс - млади и актуални историци разказват увлекателна история за ревност, предателство, амбиция и трагедия, наред с пищна драматизация, отвеждаща ни в ключовите сблъсъци, които определят съдбата на Елизабет и Англия. От самия ден на раждането ѝ до смъртта ѝ, короната и живота на Елизабет са постоянно застрашени от враговете ѝ. От отношенията със сестра ѝ Мери Стюарт до отхвърления кандидат-жених - испанския крал Филип II, проблемите, враждите и опитите за убийство на кралицата са анализирани в подробности.
Д-р Сузана Липскомб и Дан Джоунс разказват за „Шестте съпруги на Хенри VIII" – по Viasat HISTORY от 19:20 в четири поредни дни –
понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

Геният на Мария Кюри - Жената, която освети планетата
Събота, 7 октомври, в 17:35
Първата жена носител на Нобелова награда, Мария Кюри, е необикновена личност, чиято история е все така забележителна в наше време, както и преди век. По време на житейския си път, тя се превръща в сензация, която присъства в новините и клюките и привлича вниманието на журналистите със способността си да печели престижни научни награди и да прави разтърсващи открития. Но как успява да го постигне във време, което отрежда мястото на жената до печката, а не в лабораторията, и да създаде семейство в същото време?

„ПИСМАТА НА КРАЛИЦА ВИКТОРИЯ: ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА ЕДИН МОНАРХ“ - 22 септември, от 16:10 по Viasat HISTORY.
Съобщи Тони Титянова