Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Домашни тигри, тасманийски дяволи и гранични ветеринари по VIASAT NATURE

Предлагаме ви три интересни поредици, които ще приковат вниманието ви. "Домашни тигри" показва завладяващата история от раждането на тигърчетата през предизвикателствата и вълнуващите етапи на първата им годинка до момента, в който трябва да напуснат дома и животът им да се промени завинаги.

Домашни котки като никои други!
Роденият във Великобритания Джайлс Кларк се отправя към секцията за екзотични хищници в зоологическа градина в Австралия. Той е пътувал по света, обогатявайки знанията си за тигрите, които живеят в плен, и е положил значителни усилия за защитата им в дивата природа. Сега се заема с още по-голямо предизвикатество - отглеждането на две малки суматрански тигърчета.
Родени през август 2013 г., тигърчетата са първите в 43-годишната история на зоологическата градина. Суматранските тигри са силно застрашен вид и Спот и Страйп, двете малки, ще са ключови за повишаването на осведомеността за тежкото положение на дивите им братовчеди. Те ще допринесат и за жизненоважната международна програма за отглеждане. Но преди да се случи всичко това, трябва да пораснат.
Гледайте сериала всеки четвъртък от 21.00 часа.

Дяволски остров
15 разглезени тасманийски дяволи са измъкнати от защитените им австралийски резервати и захвърлени на отдалечен остров да се погрижат сами за себе си.
Малко знаят, че тасманийските дяволи са станали жертва на силно заразен рак, който е унищожил 80% от популацията. Дръзкият план да бъдат спасени от изчезване е чрез създаването на подсигурителна популация на остров край бреговете на Тасмания.
Експериментът е рискован, тъй като отгледаните в домашни условия индивиди никога не са ловували самостоятелно, търсили подслон или срещали хищник по време на краткия си спокоен живот. Очаквайте телесни повреди и тежки тревоги, докато ги следваме по петите по време на това решаващо изпитание за техния вид и за самите тях на Дяволския остров.
Гледайте поредицата всеки вторник от 21.00 след 25 юли.

Гранични ветеринари
"Гранични ветеринари" е южноафриканска документална риалити поредица, която проследява осем студенти по ветеринарна медицина, на които предстои да се квалифицират. Те са поели отговорността да ръководят селска ветеринарна клиника в малка общност на границата на Националния парк Крюгер. Това е първият им шанс да натрупат истински опит, след като отговорността за животните и поминъка на техните собственици пада на младите им рамене. Сред техните пациенти са кучета и добитък, лъвове, слонове и носорози.
Работейки в напрегнати условия, без да могат да си отспят и в постоянна заплаха от болестите и неизвестността, те трябва да запазят отношенията си с пациентите, собствениците и другите колеги. Сурови учебни занятия на терен, където заплахата от емоционално изтощение е постоянна. Те ще се борят на живот и смърт всеки ден и ще научат уроци, които няма да им преподадат в никоя класна стая.
"Гранични ветеринари" ще ни направи свидетели на драматичното пътешествие и професионалното развитие на пълните с идеали бъдещи ветеринари. Ще преодолеят ли пречките? Как ще ги промени този опит? В какви ветеринари и хора ще се превърнат?
Разберете в четвъртък след 27 юли от 21.50 в 13 епизода по 30 минути.
Съобщи Тони Титянова