Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

С рекорд по надчукване с яйца завършиха „Празници по Великден – Нестия“

За 19 поредна година БАФЦ „Нестия“ проведе мащабното културно събитие „Празници по Великден“ на откритата сцена в парка Заимов, в което участваха няколкостотин танцьори и певци от страната и българската диаспора. Благодарение на Държавната агенция на българите в чужбина се включиха 20 елитни танцьори от танцов състав „Абрашевич“ от Нишки културен център.

Столичани аплодираха на 25 април 2022 г. изпълненията на обичаните изпълнители Джина Иванова от "Трамвай№5", Александър Александров-Алекс и Венцислав Пенев, наред с многото самодейни и професионални певци – Георгия Райкова, Веска Наджакова, Борислава Парушева и Спас Иванов от НЧ “Неофит Бозвели“ с ръководител Илка Димитрова, Фолклорна група “Канарчета“ от Кумарица, Соня Георгиева от НЧ “Светлина 1908“, детска група “Пламъчета“ и др.

Изпълненията на Национална школа за атракционни изкуства с ръководител Бойчо Костадинов, на ФГ “Житената питка“ и на младите певци от “Арт войс“ покачиха градуса на настроението и обогатиха разнообразието на програмата. С оглед на ковид обстановката празненство бе проведено и на втора сцена в „Младост“ от „Бесарабски Българи – 98“
По инициатива на сайта "България без граници" с гл.редактор Антоанета Титянова и хореографа Христо Станков - председател на Български арт и фолклорен център "Нестия" по време на "Празници по Великден 2022" се състоя най-масовото надчукване с великденски яйца, с участието и на българи от Ниш. Над 60 танцьори и певци взеха участие в надпреварата. Първото масово надчукване с великденски яйца в парк Заимов излъчи две победителките Калина Ковачева от ФГ"Канарчетата", Кумарица и Марина Николова от детска група "Пламъчета", които по поверие ще са най-здрави и щастливи през 2022г.
Танцьорите от ТФ “Абрашевич “ от Нишки културен център, които изнесоха богата артистична програма в парка Заимов, получиха предметни подаръци от Държавна агенция на българите в чужбина и награда за участието си в мащабното културно събитие "Празници по Великден"от председателя на "Нестия" - Христо Станков.

текст и снимки Антоанета ТИТЯНОВА