Банер
Йоана Николова с 30 изложба „Пъстроцветие“ в ДК „Средец“

Поредна самостоятелна изложба на Йоана Николова може да се види в Галерията на Дом на културата „Средец“. Художничката от Перник показва букет от колоритни творби върху рисувана коприна, батика, акварел и масло.

Експозицията бе открита с изпълнение на ЖФПГ „Седмошарица“, на Татяна Тончева и маестро Валентин Стамов, а сред гостите бяха Бони Милчева, Александър Александров-Алекс, Роси Йорданова, Веска Наджакова, Борислава Парушева и Снежанка Славова. Куратор на изложбата е журналистката Антоанета Титянова, която представи изпъстрената с интересни факти биография на Йоана Николова, известна със своите бианалета и експозиции в Канада, Испания, Полша, Черна гора и др. Освен живопис Йоана Николова има великолепни изяви и в графиката и карикатурата. Приветствие към художничката поднесе Елена Димитрова – ръководител на „Седмошарица“ и Христо Станков от „Нестия“, съорганизатори на събитието.
Наред с великолепните живописни платна на Йоана Николова присъстващите разгледаха и произведенията на нейните възпитаници от Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, гр. Перник, с които тя провежда часове по арт терапия.
Художничката проведе открит урок по рисуване на шалове от коприна в ОКИ-ДК „Средец“ по време на изложбата, като предстои пореден курс по Арт терапия, който ще се реализира в Перник в читалище „Нови Хоризонти 2009“, което скоро ще ознаменува своята 10-годишнина. Съорганизатори на изложбата са НЧ „Нови хоризонти 2009",Перник, БАФЦ „Нестия“ и Агенция Форум България.
Текст и снимки – Агенция Форум България, Антоанета Титянова