Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Изложба „От извора“ по време на Празника на накита в село Петрич

Уникалният медальон на лейди Емили Странгфорд, който от миналата година е част от експозицията в музея на с. Петрич, когато бе дарен от наследницата на Евгения Марс – Мария Елмазова е в основата на Първия Празник на накита, който ще се състои тази година на 7 май 2022 г. от 11 часа в с. Петрич.

От Община Златица подготвят богата атристично-музикалната програма, арт изложение-базар, традиционната възстановка на събитията от Априлското въстание и заря проверка. Събитието ще протече под патронажа на вицепремиера Илиана Йотова и с подкрепата на Държавната агенция на българите в чужбина, защото се предвижда участие на групи и индивидуални изпълнители от региона, страната, от Западните покрайнини в Сърбия, на бесарабски българи.
В Гуговата къща Асоциация на професионалните фотографи ще направи уъркшоп „Етно“, като пред обективите на видни български фотографи ще застанат българки, облечени в стилизирани народни носии, дело на дизайнерката Светла Димитрова от „Ариес уникат“. Същевременно в музея на Петрич ще бъде открита изложбата на Лили Йотова „От извора“, в която авторката ще покаже 27 фототворби от предходни фотосесии с народни носии – заснети в „Побит камък“ и на „Камбаните“. Колаборацията между популярната българска стилистка и фотографката, позната с кориците за елитни издания в последните 15 години, стартира на конкурса „Мис лято“, където участничките за титлата бяха облечени в етнодрехи на „Ариес Уникат“.
Всеки може да стане поредния модел в следващата експозиция, стига да посети село Петрич на 7 май и Празника на накита. Заснетите снимки, ще бъдат показани в поредна изложба за деня на будителите в Златица и София.
Антоанета Титянова