Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Почетеният консул на Хашемидското Кралство Йордания поздрави АБУЖЕТ за дейността му

В Дом на културата „Средец“ своите книги за пътешествия по света и у нас представиха членове на АБУЖЕТ по време на първите „Празници Нестия“, които продължиха цял месец. Председателят на Българската асоциация на журналистите и писателите по туризма Пламен Старев откри литературната щафета, при която 7 от членовете увлекателно разказаха за вълнуващи дестинации, описани в техните творби. Н.Пр. проф. Хасан Ал Бармауи - почетен консул на Хашемидското Кралство Йордания, уважи събитие в галерията на Дом на културата Средец - часове преди да отлети от страната с обещание за бъдещи съвместни инициативи.

Симана Марковска подари книгата си “Йордания за начинаещи” на проф. д-р Хасан Бармауи, който изслуша с интерес нейното представяне и спомените от пътуването до Йордания на журналистката Антоанета Титянова, която пое ангажимента за организиране на фотоизложба за Йордания в следващите месеци от български творци, членове на АБУЖЕТ.
Веселина Филипова представи двуезичната и богата на цветни илюстрации книга с пътеписи "Винени пътешествия в България", която продължава да 

 

 жъне успехи. След нея Иван Кръстев увлекателно разказа за емоционалните си пътувания, които е описал в своята дебютна книга “Професия Пътешественик”.
Антоанета Титянова потопи присъстващите в интересното минало на София чрез термалното и историческото богатство, представяйки двуезичната книга “София - от 7 извора вода”. В дълбоките дебри на туризма навлезе Ваня Василева, която представи тежката артилерия от аналитични книги за туризма „Природни туристически ресурси на България“, „Туристическа инфраструктура и суперструктура“, „Антропогенни туристически ресурси на България“ и „География на международния туризъм, които са плод на дългогодишните й професионални проучвания в областта. С възторг бяха посрещнати презентациите на Елица Лукова от Варна, автор на вълнуващи пътеписи в сп. "Кенгуру" и на Павлина Михайлова, която представи двуезичен поетичен календар, който се разпространява с благотворителна цел.
Събитието обедини и успя да покаже творческия потенциал на членовете от АБУЖЕТ на последното събитие за годината, която се оказа изключително плодотворна за организацията, въпреки Covid ограниченията. Празникът стана възможен благодарение на домакина Български арт и фолклорен център „Нестия“ с председател Христо Станков и журналистката Антоанета Титянова - член на УС на СБЖ.
Антоанета Титянова