Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Танцьорката по въздушна акробатика Ида Вълкова с първа награда в рисувален конкурс

Артистичната Ива Вълкова, която стана популярна напоследък и с участието си в телевизионния формат „България търси таланти“ е носителката на първа награда в конкурса за картина, организиран от „Блян“ Търговище, Български арт и фолклорен център „Нестия“ и сайтът „България без граници“.

Конкурсът завърши с експозицията под открито небе в центъра на Търговище навръх 1 март, а в него участваха деца и младежи от цялата страна, в стремежа си да съхранят българските традиции и фолклор. Целта на художествената инициатива е да покаже как българските деца видяха Баба Марта по време на пандемията, която ги изолира по домовете.

За Ида Вълкова Марта е млада красива невеста, украсила косите си с българска шевица, носеща одухотвореност и пролетно настроение.
Победителката в най-голямата възрастова група Ида Вълкова очакваме да видим през май на полуфиналите на „България търси таланти“ с поредния спиращ дъха танц на въздушен обръч в тандем с Кирил Трифонов. Ида е студентка в НБУ специалност „Визуални изкуства“, но има разностранни интереси в сферата на фотографията, изобразителните и приложните изкуства, в танците на пилон и въздушен обръч, пърформанс с огън.
Последно й виртуозното изпълнение бе аплодирано в зала „Арена Армеец“ на 24 април на Sofia Open Dance Festival Kids от любителите на балета, спортните, модерните и акро танците.
Текст и снимки Тони Титянова