Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Ревю на автентични носии и фолклорен маратон на Фестивала „Богатствата на Дунав“ във Видин

Фестивалната седмица, посветена на деня на Дунав, завърши с двудневна богата артистично-музикална програма на брега на Видин, в която участваха елитни самодейни и професионални групи и изпълнители от Калафат, Крайова и селища от региона. Празникът, който включваше изложба, конференции във Видин и Калафат, атракции с балон и бънджи, бе открит от областния управител на Видин – Любен Иванов, който подчерта, че най-голямото богатство на Видин са не само неговата история и култура, но и неговите граждани. Старт ва музикалната програма даде Десислава Минчева НТК „Български пътеводител“ – организатор на събитието.

продължава>
 
ПОТОПЕТЕ СЕ ВЪВ ФЕСТИВАЛНИТЕ „ДНИ НА ДУНАВ“ В ГРАД ВИДИН МЕЖДУ 29 ЮНИ И 3 ЮЛИ

От 29 юни до 3 юли град Видин ще е център на множество международни изяви. Многобройни събития по проект Градски бранд Дунав+ (DANUrB+) ще изпълнят улиците на град Видин и ще отбележат подобаващо „Дните на Дунав“, провеждани едновременно в няколко държави по поречието на реката. Стартът е на 29 юни от 18:00 ч. пред Художествената галерия „Никола Петров“ с откриването на изложба на оригинални архитектурни и градоустройствени предложения за интегриране и оползотворяване на р. Дунав в свиващите се крайдунавски градове – Видин, Белене, Силистра, Гюргево, Кълъраш и др.

продължава>
 
БТС с поредица от патриотични походи, обединяващи българите

С поредица от походи най-авторитетната организация за социален туризъм БТС стартира патриотичната си дейност за сезона. Заедно с трите лъчеви похода до старата хижа „Бузлуджа“ в Шипченския Балкан (120 км), с което туристическите дружества „Трапезица“ Велико Търново, „Сърнена гора“ Стара Загора и „Орлово гнездо“ Казанлък отбелязаха 120-годишени юбилеи, се проведе за 69-и път Националният туристически поход „По пътя на четата на поп Харитон и Бачо Киро“, посветен на 146-годишнината от Априлското въстание и битката на четата в Дряновския манастир.

продължава>
 
Изложба „От извора“ по време на Празника на накита в село Петрич

Уникалният медальон на лейди Емили Странгфорд, който от миналата година е част от експозицията в музея на с. Петрич, когато бе дарен от наследницата на Евгения Марс – Мария Елмазова е в основата на Първия Празник на накита, който ще се състои тази година на 7 май 2022 г. от 11 часа в с. Петрич.

продължава>
 
Световната шампионка Биляна Дудова с приз „Радетел на българското“ от БАФЦ“Нестия“


Спортната икона Биляна Дудова бе удостоена със званието „Радетел на българското“ от Фондация „Бъдност за талантите на България“ за високи спортни постижения и съхраняване на българския дух на 27-мото издание на традиционния фестивал „Вино и любов“, посветен на българските традиции, обичаи и фолклор, който събра 100-тина изпълнители в Дом на културата „Средец“ в София. Дипломът бе връчен на световната шампионка по борба, която донесе 55 кг радост, гордост и възторг в сърцата на всички българи със своята борбеност да устоява златните традиции в българската борба, показвайки талант, лъвски устрем и дух за победа, от председателя на Български арт и фолклорен център „Нестия“ – Христо Станков, организатор на форума и радетел за запазване и популяризиране на традициите, фолклора, обичаите и българската идентичност в условията на световната глобализация.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 32