Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Пламен Велинов и Светослав Стойчев с 8 песни в албума „Моето сърце“

Популярният изпълнител Светослав Стойчев с поредица от концерти започна представянето на своя 5-и самостоятелен албум „Моето сърце“ в цялата страна. „Предсказание“, „Който пее, зло не мисли“, „Моето сърце“, „Хане Ювигий“, „Баница и вино“… - осем от десетте включени творби са аранжирани от Пламен Великов, който е сред най-продуктивните български композитори с над 1400 аранжимента, които е направил за знаменити български изпълнители.

Светослав Стойчев направи възхитително дебютно представяне на албума в Сити Марк Център, в което участваха изпълнители като „Мистерията на българските гласове“ Виолета Маринова, кралицата на старата градска песен – Бони Милчева, Антония Рангелова, която е дуетна половинка на Светослав и заедно тази есен с песента "Нашата земя" спечелиха две престижни награди – наградата на публиката на международния фестивал „Пирин Фолк“, която Радио Благоевград връчи и третата награда за песен, която вече има над 25000 гледания.
В Драматичен театър "Владимир Трандафилов"- Видин на 15 декември е поредният спектакъл „Моето сърце“ на певецът, като този път освен неговата танцова формация „Кадем“ на сцената ще излязат ТФС „Северняци“ ТС „Флорентиана“, ТС „Гъмза“, ЖТГ „Фиданките“ и др. Светослав Стойчев е прочут с това, че доста от неговите авторски песни са с фолклорни мотиви, въпреки че неговия стил е разпознаваем с характерната баладичност, танцувалност и романтика.


Песни за всеки празник и за всеки повод са включени в албума. Певецът отново поднася китка от стари градски песни с нов аранжимент, както и хитове с типичния за Емил Димитров патриотичен прочувствен текст и заразителна мелодичност.
За последните три десетилетия, откакто е на сцена, Светослав Стойчев е сред най-продуктивните български изпълнители, с хиляди концерти и почитатели, като често участва в съвместни концерти с дуетни партньорки като Бони Милчева, с Ани Върбанова - носителката на „Златния Орфей“, с „тичащата боса по асфалта“ Роси Кирилова и Антония Рангелова, чийто първи дуетен албум ще излезе през април догодина.
Антоанета Титянова