Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Нестия арт фестивали „Черноморски перли“ подкрепят Black Sea Lifestyle Awards 2022

Една от най-успешните компании в сферата на културата Български арт и фолклорен център „Нестия“, която от 31 г. осъществява множество престижни събития в страната и в чужбина и има зад гърба си над 1000 фестивала, 6000 концерта с над 2 милион публика, подкрепя XI издание на Black Sea Lifestyle Awards 2022.

Най-значимият и дългогодишен международен черноморски арт фестивал Black Sea Pearls, който тази година чества 20-годишен юбилей, ще изнесе уникален концерт преди официалната церемония на 14 август 2022 г. на сцената на Амфитеатъра в курорта Свети Влас. В спектакъла ще участват изпълнители от 7 държави – Армения, България, Грузия, Сърбия, Северна Македония, Румъния и Украйна. Над 200 певци, танцьори и музиканти от Балканите и Черноморския регион взривиха на 12 – 13 август публиката с изпълненията си в центъра на Свети Влас и Несебър. На сцената на Амфитеатъра в курорта Свети Влас ще се включат 3 грузински състава от Тбилиси – Дамски състав Rton, Младежки ансамбл Darial, ансамбъл Alion, певиците Гуранда и Манана Парадзе, 2 арменски състава от Тбилиси Ranchpar и Menua, 2 състава от град Кратово – Северна Македония, сръбските състави от КУД Rudar – град Рудовци, румънските танцьори от ФА Ceata – гр. Сибиу и ансамбъл Miorita Ardeleanа от гр. Солонта, Денс формацията от Украйна Lady Boss. Концертът ще открият народните изпълнители Георгия Райкова и Венцислав Пенев, с които три дни в концертите участва и солистката на „Трамвай №5“ Джина Иванова.
Церемонията по награждаването на Международния фестивал „Черноморски перли 2022“ на 13 август качи на сцената 60-ет танцьори от различни държави в оспорвано съревнование за титлата Мис и Мистър Нестия, Най-атрактивен сценичен костюм и най-добрите в надпреварата „Кръшна ръченица“. Наградите връчи председателят на Български арт и фолклорен център „Нестия“ Христо Станков, който от 2001 г. организира престижният арт фестивал, който се провежда всеки петък, събота и неделя от юни до септември в центъра на курортите Свети Влас, Поморие и Несебър. На официалната церемония на VIII Годишни Черноморски награди за бизнес и туризъм журналистката Антоанета Титянова – член на УС на СБЖ, връчи наградата на винарна „Едуардо Миролио“.
Български арт и фолклорен център „Нестия”, с председател Христо Станков, всяка година организира над 60 престижни празника. Над 3 десетилетия компанията работи за съхранение и защита на българския фолклор, за приемане на Закон за обучение по български фолклор в училищата, държи на качественото провеждането на културни събития, прояви и фестивали в страната и в България, а основната цел на БАФЦ „Нестия“ е българският фолклор дабъде визитната културна картичка на България, а талантливите деца и творци от всякакви възрасти, занимаващи се с фолклор, да имат най-добрата сцена за изява и възпитание в българщина. От 2001 г. „Нестия“ организира стотици концерти с известнитата изпълнтелка Любка Рондова под надслов „Песните на Любка Рондова“, както и хореографиите и спектаклите на народния певец Илия Луков,с когото организират „Най- дългото хоро“ и „Най-масовия танц в света” през 2006 г., когато 18 000 българи се хващат на хорото пред храм паметник Александър Невски, поставяйки национален и световен рекорд.
Христо Станков е инициатор на движението „Бъдност за талантите на България, на „Поход на българското единение“, които се провеждат всяка година в цялата стана, на Националната кампания „Да запалим и съхраним Огъня Български!“, на „Събор на Българите, Българското и по Български“ и на световен общобългарки събор “Хубава си татковино - с България навеки”, на приза „Радетел на българското“ и на отличието „Крепост на българщината“ и др.
Пиар на фестивала Антоанета Титянова