Банер
Георги Георгиев-Готи изпрати Covid-19 с романтичната балада „Нейна“

Харизматичен и талантлив, провокативен и скандален, Георги Георгиев-Готи пусна новата си романтична балада „Нейна“ с участието на сексапилната моделка-строителна инженерка Дениз Мехмед, по музика на небезизвестния незрящ композитор Панчо Карамански. Карстовият извор Житолюб и живописните Лакатнишките скали във видеоклипа ни пепращат към увлечението на изпълнителя-актьор към историята и красотите на България.

Не случайно първата му изява като продуцент и режисьор бе филмът “Осмото чудо“, излъчен в Българският нешанъл джеографик, за природния феномен Побитите камъни и уникалния Варненски халколитен некропол.
Участвалият в около дузина телевизионни и холивудски продукции секси певец, не крие желанието, показвайки малко познати артефактите без аналог в света, да помогне за популяризирането им и включването им в Световната листа от ЮНЕСКО.
Малцина знаят, че „новото лошо момче“ в българското кино, какъвто го виждаме в редица сериали - в „София – ден и нощ“, „Стъклен дом“ и „Братя“, в холивудската продукция на Иван Ничев „Деца от восък“ с участието на Арманд Асантеи в италиянската продукция „Дон Мьони“, учи „актьорско майсторство“ в Благоевградския университет, но преди това е завършил „Социални дейности“. Навярно оттук идва и активната гражданска позиция на Георги Георгиев и идеята през 2014 г. да оглави и да стане председател на партия Българско национално обединение, която наскоро торпилира изборите и без малко да влезе в Народното събрание.
Провокацията от киното и музикалната сцена Георги Георгиев използва и в началните си стъпки на политическото поприще, но бързо социолози и политически коментатори узнаха, че зад „голата тиква“ се крие нещо повече – прозира „гласът на промяната“ – на новото поколение, расло в България и изнесло на плещите си криво разбраните демократични промени, което желая да живее в родината си, като каже „не“ на сатуквото и задкулисието.
„За мен България е страна с уникална природа и исторически ценности, които трябва да са приоритет в държавната политика. Желая да се представят на света така, че да се превърнем в привлекателна туристическа дестинация. Освен да привличаме туристи и принадена стойност, увеличавайки БВП, това ще е в помощ на бизнеса във всички сфери.“
Наскоро Георги Георгиев – Готи пусна най-новото си видео на песента – „Нейна“ - по собствен текст и за пореден път обори клишета, че е „поп-фолк изпълнител“, което се опитаха да му пришият след първите му изяви с Радо Шишарката и че е „секс терминатор“ след клипа с „голата булка“ пред храм-паметник „Александър Невски“.
“Мнозина вярват в постулата, че в шоубизнеса няма лоша реклама, но истината е, че когато си провокативен и разчупваш табутата, няма как после да няма последствия. Сочат за пример Азис, Принс, който ходи с грим, лейди Гага с роклята от месо, Мадона анатемосана от църквата, и много други световно известни изпълнители, включително Арнолд Шварценегер, който стана губернатор в САЩ. С времето натрупах опит и съм оставил в миналото някои медийни образи от шоуто и политиката. Искам да бъда себе си и сега творя музика, която ме изразява напълно и харесва на моята публика. Песента “Нейна“ е началото за мен и музикалната ми кариера, обърната към стойностните неща, които са в мен и смятам чрез песните да препратя към хората“.
Песента „Нейна“ е създадена за БГ Мюзик Фестивал, който не се състоя заради корона вируса, текстът се ражда спонтанно и е посветен на вечната тема за любовта и мъжката грешка - да не оценим своевременно жената до нас, а когато това стане често да няма обратен път назад.
Георги Георгиев е категоричен, че Ковид обстановката го е накарала да се вгледа в стойностните и значимите неща - да бъдем по-смирени, по-търпеливи и по-толерантни към хората около себе си. Изолацията и пандемията накара повечето да обърнат поглед към ближния си, както към себе си, затова и неговото послание с песен е най-ценното - здраве и да имаме време за хората до нас.
Тони Титянова
Към песента на Готи „Нейна“: https://www.youtube.com/watch?v=mFWuX59ySTg