Банер
ВАЛЕНТИН ВЕЛЧЕВ С ПЕСЕН ОТ КМЕТ И РОК ЛЕГЕНДА

„Татковина“ е заглавието на най-новото попълнение в репертоара на младия певец Валентин Велчев. Композицията е дело на рок легендата Илия Ангелов – вокал на любимата на няколко поколения група Диана Експрес, а текстът е написан от вече бившия кмет Йордан Маринков. Ето как любимецът на Пирин Фолк представи в страницата си във фейсбук новия си проект:

„На най-българския празник - 3 март, избрах да направя премиера на най-българската си песен "Татковина". Щастлив съм, че след Лили Иванова ("Сенки в нощта") и Дует Ритон ("Цяла нощ", "Само ти и аз"), и аз имам в репертоара си авторска композиция от вокала на легендарната група Диана Експрес - Илия Ангелов. Благодаря и на поета Йордан Маринков за красивите стихове, който ми написа докато беше кмет на ямболското село Маломир. Двамата с него имаме сходна съдба, която е отразил в текста на песента - дълги години сме живяли в Испания, но избрахме да се върнем в нашата прекрасна родина, а семействата ни останаха там. Благодаря на Светослав Лобошки за чудесния аранжимент, на любимата ми Снежка (Снежана Петкова от група Трик) за слънчевата усмивка и изпълнението на беквокалите. Благодаря на големите ни музиканти Мая Нешкова, Кирил Икономов и Димитър Гетов за уроците по професионализъм в студиото. Благодаря на оператора Георги Шопов и режисьора Лео Богдановски за екранизирането на песента, на моята Ванеса Ценова за визията. Благодаря и на всички вас за подкрепата - нека #Татковина ви носи много радост и настроение! Честит празник, България “.
Видеоклипът на „Татковина“ е в канала на Валентин Велчев в YouTube, а песента е на лична и във всички останали стрийминг платформи.


ТАТКОВИНА В YOUTUBE:
https://youtu.be/zcMCNUu7Bcs

ВАЛЕНТИН ВЕЛЧЕВ В YOUTUBE:
https://www.youtube.com/valentinvelchevmusic

ВАЛЕНТИН ВЕЛЧЕВ ВЪВ ФЕЙСБУК:
https://www.facebook.com/valentinvelchevmusic/

ВАЛЕНТИН ВЕЛЧЕВ В ИНСТАГРАМ:
https://www.instagram.com/valentin_velchev_music/

 

ТАТКОВИНА
Музика: Илия Ангелов
Текст: Йордан Маринков

Аранжимент: Светослав Лобошки
Изпълнява: Валентин Велчев

Всички мисли спират все при тебе.
Скитах се години по чужбина.
А сърцето ми повтаря скрито:
"Не забравяй родината мила"!

Спомени за въздуха и хляба,
славеят в нощта как говори.
От чужбина със очи смутени
пращаме ти сълзи черно-бели!

Страх ме е - децата ще забравят
стряхата на мойта татковина.
Затова приспивам ги и моля
да сънуват Рила и Пирина!