Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

НДК със специално онлайн издание на Новогодишния музикален фестивал

От 26 декември до 1 януари 2021 г. почитателите на Новогодишния музикален фестивал ще могат да се насладят на емблематични празнични новогодишни концерти през годините (1986–2020), дирижирани от Херберт фон Караян, Емил Чакъров, Найден Тодоров и Емил Табаков.

В търсене на решение за провеждането на Новогодишния фестивал, в тази сложна за събитията година, НДК предлага хибридно издание на фестивала, което включва онлайн издание „Духът на Коледа“ и Празничен новогодишен концерт на живо на 1 януари, 2021 година.
Концертите в онлайн изданието „Духът на Коледа“ са предоставени от архива на БНТ и ще бъдат излъчени на официалната Фейсбук страница на Национален дворец на културата.
Онлайн изданието ще бъде открито на 26 декември с Празничния новогодишен концерт с диригент Емил Чакъров, солист Милчо Левиев и Николай Гяуров (от 1 януари 1990 г.).
Традиционният Новогодишен музикален фестивал, организиран от НДК, запазва своето онлайн издание „Духът на Коледа“, а Празничният новогодишен концерт „Севера и Юга“, който бе планиран да се проведе наживо на 1 януари 2021 г. в зала 1, се пренасочва. Причината е удължаването на противоепидемичните мерки до 31 януари 2021 г., а новата дата на концерта ще бъде определена след съгласуване с партньорите от Софийска филхармония.
Всички закупени билети за Празничния новогодишен концерт ще важат за новата дата, която ще бъде обявена на сайта на НДК и в каналите в социалните мрежи.

Съобщи Тони Милчева