Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Стефано Д`Орацио - вокалът на „Пух“ преборен от Ковид 19

Ковид 19 отнесе вокала на „Пух“. Стефано Д`Орацио - барабанист, композитор и вокал на легендарната италианска поп рок група "Пух" почина след усложнения от Ковид 19.

72-годишният музикант е бил в римската болница „Джемели“, където състоянието му изведнъж рязко се е влошило. Той се е лекувал от рак и всички вече са били убедени, че битката е спечелена. Съпругата му споделя, че Стефано е работил на пълни обороти, когато положителния тест е подкопал здравето му.
Д`Орацио се включва в „Пух“ през 1971-а, когато в групата са Роби Факинети, Доди Баталя и Рикардо Фоли. Фоли по-късно напуска и на негово място идва Ред Канциан. След 50 години на сцената, музикантите се разделят през 2015-а.

Съпругата му съобщава: „Стефано беше на път да оздравее от туморна патология, която лекуваше от година, работеше по свои творчески проекти, когато се оказа с положителен тест за коронавирус. Това компрометира напълно здравословното му състояние“.

Д`Орацио се присъединява към Роби Факинети, Доди Баталя и Рикардо Фоли от Pooh през 1971 г. По-късно Фоли напуска и на негово място идва Ред Канциан. За 50-годишнината от сценичната си дейност през 2015 г. музикантите от групата обявяват, че се разделят, за да продължат кариерите си самостоятелно, но направиха голямо прощално турне и често се събираха в пълен състав на сцената по различни поводи.

По ирония на съдбата, последната песен на Стефано, писана заедно с колегата му Факинети, е „Ще се преродя, ще се преродиш“, посветена на Бергамо – най-засегнатия от пандемията град в Италия, и създадена с мисията за набиране на средства в помощ на бедстващите там.