Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Творци от различни сфери на изкуството се обединиха в пролетен спектакъл и в нов съюз

Именити творци от всички сфери на изкуството се обединиха в нов творчески съюз, като прощъпулникът им бе великолепен мултидисциплинарен спектакъл „И дъжд, и слънце, и любов“, където стихове на 14 изявени български поети прозвучаха в поетичен рецитал в изпълнение на артистите Богдана Вульпе и Минчо Спасов. Това стана под съпровода на пианиста Михаил Шишков, докато на сцената художникът с огромно сърце и душа Иван Яхнаджиев сътворяваше пред възторжената публика 6 импресионистични живописни твори, подпомаган от малки таланти, възпитаници на Италианския колеж.

Събитието протече при строго спазване на противоепидемичните мерки в столичното читалище „Славянска беседа“.
Събитието бе иницирано от поетесата-журналистка Ирина Александрова – председател на новосъздаден съюз на българските творци и бе уважено от утвърдени културни дейци, съпричастни с идеята за единение на творците и симбиоза на изкуствата в сътворяване на въздействащи съвместни проекти.
Сюрпризът на спектакъла, с привкус на настъпващата пролет, бе импровизираната томбола с присъстващите в залата, като шестте маслени картини , нарисувани от Яхнаджиев по време на музикално-творческия рецитал, станаха притежание на щастливци от публиката. Събитието по емоция ни напомни за уникална изложба „Антивирусно“, която представи Иван Янаджиев наскоро, с идеята да противодейства на пандемичната обстановка с пъстротата на многобагрието. Този път и словото, и музиката, и поетичният талант внесоха много пролетно настроение и надежда, че българската култура и творци намират средства за изява и при тежката пандемична криза, обхванала света.

Антоанета ТИТЯНОВА