Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк в света - „Исторически парк“

С грандиозна културно-развлекателна двудневна програма, включваща народни танци, музикални изпълнения, занаяти, ритуали, обичаи, бойни демонстрации, игри и надсвирвания беше отворен входа към Исторически парк. За първи се отбеляза и Национален ден на българския фолклор.


По прогноза, през първата година се очакват минимум 300 хиляди посетители, а за идните

 години да се увеличи многократно. Планът за развитие е постепенно да се изграждат зоните Прабългари, Древен Рим, Първо и Второ българско царство, както и Страноприемница, къщи за гости и заведения.
По проекта се работи над 9 години, започнал като вдъхновяваща идея и стигнал до първото официално откриване и посрещане на гости през
най-дългия ден от годината - 22.06.2019г.

„Исторически парк“ е проект в развитие за мащабен културно-исторически комплекс, представящ автентични исторически ценности и артефакти от световна значимост. Превръщайки се в абсолютна революция в културно-историческия туризъм, най-големият и първи от този тип в света Исторически парк ще бъде разположен в завършения си вид на над 700 декара площ на 33 км от град Варна, България и ще предлага на посетителите интерактивно пътуване до 10 000 години назад във времето през петте епохи на човешката цивилизация. От халколит и неолит, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство.

Следете развитието на Исторически парк тук: www.ipark.bg
 Съобщи Тони Титянова