Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Грандиозен проект превръща Сините камъни в най-новата туристическа атракция

Наскоро Bulgarian Travel Academy раздаде своите награди и отличието за туристическа община на годината неслучайно отиде в Сливен. Безспорен принос за развитието на туризма в региона има освен Средновековната крепост Туида (посочена за „туристическа атракция на годината“ от публиката), както и спортно-туристически комплекс „Сините Камъни“, който до момента е инвестирал 3 400 000 евро за реиновиране на цялата база и за изграждане на Атракционен парк Карандила, който официално ще бъде открит през май.

По време на празниците отново ще дойдат десетки хиляди туристи, привлечени от възхитителната девствена природа в парк Карандила, удивителните забележителности на Източна Стара планина и от уюта на великолепния СТК „Сините Камъни“ - от романтиката на „Сините камъни“, на кокетните еднофамилни вили и уникалната винарна. След разходката в резервата или докато хлапетата лудуват в Детския кът, Фитнеса на открито, Игрището и на множеството площадки за релакс, родителите преоткриват вкуса на домашната българска кухня във Фурната, Снекбара, пийват чаша класно вино в

 бутиковата винарна.
Интересът към Въжеландия, където вече са изградени уникални за страната ни и на Балканите въжените препятствия е огромен.
Всички с нетърпение очакват откриването на Атракциона през май, като отсега мълвата за големия концерт вълнува всички в града. Паркът е грандиозенивключва стени за катерене, въжени препятствия, три линии с различна трудност, зип линия, игрище за футбол, за тенис на корт, за баскетбол и волейбол. Фестивалите, празниците и съревнованията, които се организират тук, са поредното незабравимо вълнуващо преживяване.
Напливът от туристи в прекрасния регион на Сливенския Балкан е огромен и затова от началото на годината в комплекса отвори врати нов хостел „Езерото“, разполагащ с огромни студия с незабравима гледка към планината. Атрактивната цена на нощувка от 30 лева в модерното място за отдих, оборудвано с wifi, цифрова телевизия и паркинг, го превърна в желано място за семейни пътувания, за организирани ученически пътувания и за търсещите незабравими преживявания на достъпни цени.
Прекрасните двуетажни дървени къщички с уханни имена „Малина”, „Здравец”, „Иглика”, „Къпина”, „Еделвайс” и „Лавандула” предлагат комфорт, лукс и всичко необходимо на примамлива цена. Всяка от 6-те дървени къщички, разполага с пълен набор от удобства - кухня, трапезария, спални помещения, самостоятелна модерна баня, за да се почувства човек като у дома си сред природния парк. Тези самостоятелни зони за релакс са част от комплекса, включващ уникална Фурната, която с аромата на домашен хляб и сладки е любимо място за туристите и в делник, и в празник. Греяно вино, апетитни ястия от топла и студена кухня, кулинарни деликатеси – това е част от всекидневната листа, която превръща Фурната в кулинарна атракция и дестинация за любителите на домашно приготвената кухня.
„Празниците привличат в спортно-туристически комплекс „Сините камъни“ туристи не само от Сливен и региона, но и от Ямбол, Стара Загора и Бургас, които организирано или семейно преоткриха тази нова туристическа атракция, която дава възможност за туризъм, досег до девствената природа на резервата и опции за пълноценен отдих и активен спорт в едно незабравимо място. Щастлива съм да съобщя, че предстои и изграждането на най-дългата зип линия в Европа“, съобщи Станислава Стефанова – управител на спортно-туристически комплекс „Сините камъни“.
Така че наред с традиционния туризъм от края на май СТК „Сините камъни“ ще стане любимо място и за любителите на адреналина. Атракционен парк Карандила ще задоволи и най-претенциозните ценители на алтернативния и екстремен туризъм. 

За повече информация - http://sinitekamani.bg
Тони Титянова