Банер
Тънкости в гримирането

 Всяка жена иска да има свеж тен, изкусителен поглед и сексапилни устни. Целта е да подчертае хубавите си черти и и да прикрие недостатъците си. Как да го постигне?

Пет стъпки към красотата
1. Компактната пудра е препоръчителна за мазната кожа, а течен фон дьо тен - за сухата. От основния тен зависи цялостният грим.
Ще изглеждате по-ведри, ако нанесете по-плътен пласт пудра високо на скулите. За да откриете точното място, усмихнете се и нанасяйте с четката върху изпъкналите части на скулите.
2. Двойната брадичка оптически може да се смали, като се покрие с по-тъмна пудра.
3. Кръглото лице ще изглежда по-продълговато, ако поставите пудра с бронзов оттенък върху слепоочията и под скулите.
4. Ако носът ви е по-голям, подсилете грима на очите, като изтеглите сенките леко навън. Така се уравновесява морфологичната структура на лицето и носът оптически ще се смали. Гърбавият нос покрийте го с по-тъмен крем от този на лицето. Ще намалите изпъкналия нос, ако поставите тъмна пудра от двете му страни.
5. Избягвайте сенки, които се сливат с основния цвят на очите, а не го подчертават. За зелените очи са подходящи сенки в розово-кафявата гама. На кафявите очи подхождат земните тонове – бежово, масленозелено. За сините очи най-подходящи са сивите тонове.
Използвайте новите иновативни коригиращи фон дьо тени на медицинската козметика La Roche Posay Toleriane Teint за чувствителна кожа. Те придават естествен вид на грима, а активната съставка перлит абсорбира себума и матира кожата през целя ден. В иновативния продукт на френската медицинска козметика има хиалуронова киселина, която задържа водата в кожата и създава усещане за дълготраен комфорт.