Банер
Марион Котияр и Хоакин Финикс в общ проект

Носителката на “Оскар”, Марион Котияр (“Генезис”) и звездата от “Гладиатор“ Хоакин Финикс, ще подпишат договори за участие в криминалната историческа драма Low Life. Очаква се сценария на филма да бъде закупен до няколко дни от студиото Wild Bunch, което ще отпусне и бюджета за снимки.
Режисурата на продукцията вече е поверена на Джеймс Грей, който ще работи за четвърти път с Хоакин Финикс, след “Господари на нощта“, The Yards и “Любовници“. Освен режисьор, Грей е и сценарист на лентата, а главните роли са написани специално за Финикс и Марион Котияр.

През 2008го., малко преди премиерата на “Любовници“, Хоакин Финикс заяви, че слага край на филмовата си кариера, за да се насочи изцяло към музиката. Но ако последните няколко месеца са някакъв индикатор, Финикс е решил да се завърне отново на снимачната площадка.
От началото на тази година, актьорът получи множество оферти за участия във филми, включително и за триизмерния “Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири”.
Въпреки че много от предложенията бяха отхвърлени, източници от студиото Wild Bunch заявиха, че участието му в Low Life е сигурно. Това ще бъде неговия първи игрален филм от повече от четири години насам.
Според deadline.com, двукратно номинирания за “Оскар” актьор Джеръми Ренър (“Градът”, “Войната е опиат”) също ще се присъедини към проекта на Джеймс Грей. Преговорите с Ренър все още не са приключили, но очакванията са, че до средата на следващата седмица участието му ще бъде потвърдено. В “Low Life”, чието действие се развива през 1925г., Марион Котияр ще изпълни ролята на млада полякиня която, заедно със сестра си, иска да емигрира в Америка.
Но прекосяването на океана се оказва по-трудно отколкото са очаквали – малко след тръгването на кораба, сестрата на героинята на Котияр се разболява тежко и за да я спаси от сигурна смърт, младата жена започва да предлага сексуални услуги в замяна на храна и лекарства. Въпреки че не разкрива пред властите в Ню Йорк какво е била е принудена да прави на борда на кораба, тя не получава нужните документи и е принудена, като много други, да скита по улиците, без възможност за работа и покрив над главата.
Първият човек, на когото попада е уличен мошеник (Хоакин Финикс), който я приема в дома си, само за да я използва в измамите си. Единственият шанс на младата жена е братовчеда на измамника – млад фокусник (Джеръми Ренър), който се влюбва в нея и се опитва по всякакъв начин да й помогне.
За сценарист-режисьора Джеймс Грей, Low Life ще бъде най-мащабния филм, по който е работил досега. Според първоначалните слухове, бюджета който студиото Wild Bunch ще отпусне, се равнява на 55 милиона долара.
В момента, Марион Котияр се снима в най-новия филм за Батман, The Dark Knight Rises, а Джеръми Ренър се подготвя за снимките на шпионския екшън-трилър The Bourne Legacy. Очаква се, веднага след това двамата да се насочат към Low Life.
Продуценти на историческата драма ще бъдат Грег Шапиро (“Войната е опиат”) и Скот Гарденауър (“Пърл Харбър”), а според режисьора Джеймс Грей, снимките ще стартират в началото на следващата година.
Low Life ще тръгне по кината не по-рано от пролетта на 2013-та година.